Home > #Hoofdnieuws > Formule E: Mercedes wordt vanaf volgend jaar McLaren

Formule E: Mercedes wordt vanaf volgend jaar McLaren

Volgend jaar start de Formule E met haar derde generatie wagens en dat biedt opportuniteiten voor nieuwe teams om in te springen. McLaren is een naam dat in veel raceklassen met kwaliteit wordt gezien en wil dat nu ook in de Formula E proberen te worden. Het zal vanaf volgend jaar het Mercedes-EQ Formule E-team overnemen en er McLaren van maken.

Foto: © Formula E

Na veel geruchten over het potentiële einde van het Mercedes-EQ Formula E Team is het nu zo ver, want McLaren zal het team vanaf volgend jaar overnemen. Het McLaren Formula E Team zal worden gevormd na een overeenkomst tussen McLaren Racing en Mercedes-Benz waarbij het regerende ABB FIA Formula E World Championship team zal overgaan in McLaren Racing. Ian James, teambaas van het Mercedes-EQ Formule E-team, zal het team blijven leiden, zodat de overgang soepel kan verlopen terwijl het zich voorbereidt om volgend seizoen onder de naam McLaren op het grid te verschijnen. Voor McLaren is dit de volgende stap om een legendarisch merk in te autosport te blijven. “McLaren Racing wil altijd tegen de beste wagens strijden en onze fans inspireren en amuseren door een leider te zijn op het vlak van technologie en Formule E is daar het perfecte platform voor,” zegt CEO Zak Brown.

McLaren Racing zal in de loop van het seizoen meer details bekendmaken over hun Formule E-team.

error: Alert: Content is protected !!