Home > Electric > FE Berlijn: Mortara heeft eerste pole van zijn carrière beet

FE Berlijn: Mortara heeft eerste pole van zijn carrière beet

Edoardo Mortara (Venturi) heeft zijn eerste pole van zijn FE-carrière beet. De Zwitser rijdt al vijf jaar mee in het kampioenschap, maar wist nog nooit vanop de eerste plek te starten. Hij zette met 1:06.900 een goede derde tijd neer tijdens de groepskwalificaties. Tijdens de duels haalde hij het nipt (8 duizendsten) van André Lotterer (Porsche). Vervolgens deed hij hetzelfde bij da Costa (DS Techeetah) en Alexander Sims (Mahindra).

Voor die laatste was het zijn eerste keer in de duels dit seizoen. Al had hij hier wat geluk. Zijn tijd tijdens de groepskwalificaties was goed voor de vijfde plek en dus net niet genoeg voor de duels. Echter zag Sébastien Buemi (Nissan) zijn tijd verwijderd worden nadat het team de minimale pitstop-tijd niet had gerespecteerd (94 in plaats van 100 seconden). Sims won zijn eerste duel van Wehrlein (Porsche) met 200 honderdsten voorsprong. Tijdens zijn volgende duel, met Vergne (DS Techeetah), zorgde een onbestaand verschil tussen beide rijders voor enige opschudding. Maar de regels zijn duidelijk; wie de tijd als eerste neerzet, krijgt het voordeel. Vergne was hier alvast niet over te spreken: “Het is echt dom dat ik hierdoor niet voorkan. Ik kan er namelijk niet voor kiezen met dit format om dezelfde tijd als tweede neer te zetten. Het is dan ook oneerlijk, maar regels zijn regels. Waarschijnlijk zullen ze deze wel aanpassen, naar de toekomst toe. Al denk ik niet dat we ooit nog een situatie als deze zullen krijgen”.

Alexander Sims – Mahindra Racing

Vandoorne (Mercedes) die met 1:06.803 een mooie tweede tijd wist neer te zetten in Groep A, kon het niet waarmaken tijdens de duels. Hij zei zelf het volgende hierover: “Ik had weinig grip in de wagen en had moeite met het remmen. Ook bij het uitkomen van de bocht kon ik niet volluit gaan. Het zal nu belangrijk worden om rustig te blijven tijdens de race en zo hoog mogelijk scoren”. De leider in het kampioenschap start vanop plaats acht.

Startvolgorde

 1. Edoardo Mortara (Venturi)
 2. Alexander Sims (Mahindra)
 3. António Félix da Costa (DS Techeetah)
 4. Jean-Éric Vergne (DS Techeetah
 5. André Lotterer (Porsche)
 6. Pascal Wehrlein (Porsche)
 7. Sérgio Sette Câmara (Dragon)
 8. Stoffel Vandoorne (Mercedes)
 9. Mitch Evans (Jaguar)
 10. Sébastien Buemi (Nissan)
 11. Jake Dennis (Andretti)
 12. Nyck de Vries (Mercedes)
 13. Lucas di Grassi (Venturi)
 14. Oliver Turvey (NIO333)
 15. Sam Bird (Jaguar)
 16. Maximilian Günther (Nissan)
 17. Oliver Rowland (Mahindra)
 18. Antonio Giovinazzi (Dragon)
 19. Nick Cassidy (Envision)
 20. Robin Frijns (Envision)
 21. Dan Ticktum (NIO333)
 22. Oliver Askew (Andretti)

Om 15u03 volgt de eerste race van het weekend.

You may also like
FE Berlijn: Lotterer zet snelste tijd neer tijdens vrije trainingen
Formule E: Avalanche Andretti in zee met Porsche vanaf 2023
Formule E: wat gaat Vandoorne doen?
FE Monaco: stemmen na de race
error: Alert: Content is protected !!