Home > Circuit > ELMS Imola: pole voor Alessio Rovera en AF Corse, Ugo de Wilde elfde

ELMS Imola: pole voor Alessio Rovera en AF Corse, Ugo de Wilde elfde

Alessio Rovera klokte met de Oreca 07 van AF Corse in San Marino het snelste kwalificatierondje (1:32.269). Mathias Beche was met een soortgelijke wagen van TDS Racing X Vaillante tweede op drie tienden van een seconde. Ugo de Wilde stuurde de Mühlner Motorsports Oreca 07 naar een elfde startplaats in een deelnemersveld met 17 LMP2’s.

(Foto: © Ugo de Wilde-Racing)

In LMP3 ging de pole naar Malthe Jakobsen (COOL Racing – Ligier JS P320). Hij had met een chrono van 1:37.182 een halve seconde voorsprong op de DKR Engineering Duqueine van Sebastian Alvarez, die zijn wagen met o.a. Tom Van Rompuy deelt.

Sarah Bovy reed weer een uitstekende kwalificatie met de Iron Lynx Ferrari 488 GTE Evo. Ze werd in LM GTE tweede met net geen vier tienden achterstand op Ahmad Al Harthy in de Aston Martin Vantage GTE van Oman Racing with TF Sport (1:41.974). Andrew Haryanto, teamgenoot van Alessio Picariello bij Absolute Racing, reed zijn Porsche 911 RSR -19 naar de derde plaats.

De vier uur-durende wedstrijd gaat morgen om 11u30 van start.

error: Alert: Content is protected !!