Home > #Hoofdnieuws > BRC Sezoens: drie wagens strijden met elkaar halfweg de wedstrijd

BRC Sezoens: drie wagens strijden met elkaar halfweg de wedstrijd

Ongeveer halfweg de dag is het verschil tussen de drie leiders bijna nihil. Grégoire Munster (Hyundai), Gino Bux (Skoda) en Vincent Verschueren (Volkswagen) liggen na zeven proeven slechts op zes tienden van elkaar. Het lijkt dus tussen hen te gaan voor de overwinning, maar toch moeten ze oppassen want Kris Princen (Citroën) wist twee KP’s achter elkaar te winnen en komt zo tot op tien seconden van de leider.

  • KP 6 Gerdingen (10,78 km): ondanks de bijna ongenaakbare leiders, heeft Princen de zesde proef van de dag gewonnen. Hij was met zijn Citroën DS3 1,4 en 2,3 seconden sneller dan Munster en Verschueren op twee en drie.
  • KP 7 Steenberg (7,70 km): op de kortste proef in Bocholt was het verschil tussen de rijders opnieuw miniem. Munster en Verschueren zetten identiek dezelfde tijd neer, maar het was weeral Princen die de proef kon winnen.

Net voor de helft van de wedstrijd blijft het razend spannend aan de top van het klassement. De top vier wisselen de overwinningen met elkaar af en hebben nu allemaal twee, Munster één, proeven gewonnen. Hierdoor liggen Munster, Verschueren (+0,3) en Bux (+0,6) nog altijd erg dicht bij elkaar. Het trio heeft een voorsprong van tien seconden op Kris Princen die de voorbije twee proeven kon winnen en zo ook nog een kans maakt op de overwinning. Pieter-Jan Michiel Cracco (Hyundai) vervolledigt de top vijf op 44 seconden van Munster. Van het viertal vooraan heeft enkel Bux nog nooit de Sezoensrally gewonnen. Munster won vorig jaar, Verschuren in 2018 en Princen won zelfs al twee maal (2017 en 2019).

De volgende proef is om 14u26 op Goolder.

error: Alert: Content is protected !!