Home > #Hoofdnieuws > BRC Sezoens: Bux leidt na eerste lus, maar Munster en Verschueren zitten hem op de hielen

BRC Sezoens: Bux leidt na eerste lus, maar Munster en Verschueren zitten hem op de hielen

Na vijf proeven zit de eerste van drie lussen erop en het is duidelijk dat er drie wagens in het oog springen. Gino Bux leidt in zijn Skoda voor Grégoire Munster (Hyundai) en Vincent Verschueren (Volkswagen), maar de drie liggen op twee seconden van elkaar, dus kan het nog alle kanten opgaan tijdens het verder verloop van de dag.

  • KP 3 Goolder (11,23 km): op de langste proef van de dag werd het kaf van het koren gescheiden, want hier zagen we wie er kon meedoen voor de overwinning. Bux begon als wedstrijdleider aan de proef en hij vergrote deze voorsprong met 3,2 seconden op Verschueren die derde eindigde. De twee kemphanen werden gescheiden door Grégoire Munster, die maar vier tienden trager was dan de Skoda.
  • Kp 4 De Hees (7,91 km): Munster wint zijn eerste KP van de dag op De Hees. Op een bijna volledig verharde proef was hij 2,2 seconden sneller dan Verschueren en 2,8 dan Bux. Munster begon iets minder aan de dag, maar heeft de schade zo goed als ingehaald en zich in het duel om de overwinning gemengd.
  • KP 5 Veldhoven (10,39 km): nadat Munster en Bux elk een proef wonnen, kon Verschueren niet achterblijven. Op Veldhoven was hij zeven tienden sneller dan Munster en 1,3 seconden dan Bux.

Na de eerste lus ligt de wedstrijd nog volledig open. De top drie ligt binnen de twee seconden van elkaar en houden elkander in bedwang. Gino Bux eindigt de lus bovenaan, maar zijn eerste achtervolgers Vincent Verschuren (+1,7) en Grégoire Munster (+2,3) straffen elk foutje af. Achter het trio lijkt het een eenzame dag te gaan worden voor Kris Princen (Citroën), want hij heeft al een achterstand van bijna vijftien  seconden op de leider, maar heeft twintig seconden voorsprong op Pieter-Jan Michiel Cracco (Hyundai) op plek vijf.

De volgende proef en lus begint om 12u27 op Gerdingen.

error: Alert: Content is protected !!