Home > #Hoofdnieuws > Belcar NRF Zolder: Audi op pole, drie merken in top 3

Belcar NRF Zolder: Audi op pole, drie merken in top 3

De polepositie in de eerste race van het Belcar Endurance Championship is voor de Audi R8 LMS GT2 van PK Carsport in handen van Bert Longin, Stienes Longin en Peter Guelinckx. Zij bleven de Totaalplan Racing Lamborghini Super Trofeo van De Wilde-Wauters en de Q1 Trackacing Porsche 992 GT3 Cup van Lauryssen-Teunkens voor, waarmee we meteen drie verschillende in de top van het klassement hebben.

Onder een heerlijke lentezon gingen 24 wagens de strijd om de startplaatsen aan, want op de trainingsdag donderdag ging de BMW M2 CS van PK Carsport de muur in en de wagen van het trio Van den Broeck-Planckaert-Peelman en de auto bleek niet meer op tijd te herstellen. Voor het overige was het startveld compleet, met bovendien al heel wat bijkomende interesse van teams om het kampioenschap in de loop van het seizoen te vervoegen.

Sportief werd het dus een eerste succes voor Audi, voor Lamborghini en Porsche, met ook een eervolle vermelding voor de jonge Michiel Haverans, die de snelste was van de ‘oudere’ Porsche 991 GT3 Cup, in de kleuren van Belgium Racing. MM Racing kende dan weer pech, met een crash, maar hun ‘roze’ Porsche 991 GT3 Cup zien we in principe wel terug morgen tijdens de race.

Heel knap was ook de prestatie van het MSE-duo Van Samang-Przybylak. Zij stuurden de BMW M3 naar de polepositie in TA, een elfde plek algemeen en dus de eerste auto achter de horde GTA’s. TCL Motorsport en Stevens Motorsport, beide met een BMW M2 Racing Cup werden tweede en derde, terwijl de respectievelijke poleposities in GTB en TB voor de Tip Top Rent Porsche Cayman en VDW Motorsport BMW E46 waren.

De 125 minuten durende race start morgen om 13u05.

error: Alert: Content is protected !!