Home > Circuit > Supercar Challenge Hockenheim: even grote aantallen als Belcar

Supercar Challenge Hockenheim: even grote aantallen als Belcar

Op de omloop van Hockenheim wordt dit weekend zowel gereden in het kader van de Supercar Challenge als de 24H Series en vandaag stonden al vrije trainingen op het programma. Opvallend, de Supercar Challenge trekt met vier prototypes exact vier wagens meer aan dan het Belcar Endurance Championship, wat betekent dat beide kampioenschappen evenveel GT’s en toerwagens tellen.

In de serie van Dick van Elk zijn de proto’s, open en gesloten wel nog van de partij, maar van een massale uittocht is geen sprake. Drie wagens uit de klasse CN zijn van de partij, twee van Deldiche (Luc De Cock en Piessens-Dejonghe), naast één van Verheyen Motorsport, met nog een LMP3 Norma van Racing Experience. Zij nemen het op tegen een zestal GT3-wagens.

Opvallend is verder dat enkele Belgen met wagens geschikt voor Belcar toch in Supercar rijden: Tony Verhulst (Honda TCR), Denys-Borlé (Ligier JS2), Patrick Engelen (Radical), Voet-van den Broeck (Peugeot RCZ) en John Engelborghs (Lotus).

De snelste tijden in de vrije trainingen waren voor Luc De Cock en Brent Verheyen. Xwift Racing (Meijer-van Riet) en Bas Koeten Racing (Maxime Oosten) waren de snelste in de gecombineerde BMW M2 CS Racing Cup Benelux, met als snelste Belg tweemaal Giovanni Scamardi. Hier staan amper dertien wagens aan de start.

error: Alert: Content is protected !!