Home > Circuit > In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS

In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS

  • GT World – Magny-Cours is de locatie van het tweede weekend van de Sprint Cup. De snelste tijd in de vrije training was voor de Akkodis SP Mercedes van Boguslavsky-Marciello. Charles Weerts en Dries Vanthoor eindigden op de vierde plek algemeen in hun WRT Audi. De tweede WRT wagen was die van Frédéric Vervisch die aan de zijde van Valentino Rossie negende werd vlak voor de Sainteloc Audi van Gilles Magnus en Nicolas Baert. Daarmee werd het duo Magnus-Baert derde in de Silver klasse. Ulysse De Pauw eindigde twaalfde in zijn AF Corse Ferrari, goed voor een vierde tijd in de Silver Cup. Ten slotte eindigde Louis Machiels in zijn Ferrari 25ste, daarmee was hij derde in de PRO-AM klasse.
  • ELMS – In Imola vond vandaag de eerste vrije training plaats. Onze landgenoot Ugo De Wilde reed met de Muehlner Motorsport Oreca een zevende tijd. In LMP3 werd Tom Van Rompuy in zijn DKR Engineering proto 30ste algemeen en daarmee dertiende in zijn klasse. Alessio Picariello (Porsche) wist dan weer de snelste tijd in LM GTE op zijn naam te schrijven. Hij was daarmee de Iron Dames Ferrari van o.a. Sarah Bovy voor die tweede werd. (Foto: © Ugo De Wilde)
  • FFSA GT – Het Franse GT4 kampioenschap is ook aanwezig op het circuit van Magny-Cours. In de eerste vrije training was Benjamin Lessennes (BMW) de snelste Belge, hij werd dertiende algemeen en was daarmee de zesde Silver. Stéphane Lemeret reed een achtiende tijd algemeen in zijn Toyota en werd negende in de Silver Cup. De derde landgenoot in deze klasse is Angelique Detavernier in een Audi van CSA. Zij werd 38ste algemeen, goed voor een twaalfde tijd in de AM-klasse.
You may also like
In een notendop: GT
In een notendop: GT
FIA WEC – Le Mans: Goodyear met een voorraad
In een notendop: ADAC GT – GT World
error: Alert: Content is protected !!