Home > Electric > Formule E: Avalanche Andretti in zee met Porsche vanaf 2023

Formule E: Avalanche Andretti in zee met Porsche vanaf 2023

Op een grootschalig event in een van de hangars van de oude Tempelhof-luchthaven kondigden Avalanche Andretti en Porsche Motorsport hun samenwerking voor 2023 aan. Vanaf het negende seizoen zal de Gen3 van de Amerikaanse renstal namelijk aangedreven worden door een Porsche aandrijflijn. Daarnaast zal Porsche ook het team ondersteunen op andere vlakken. Met ook twee eigen wagens in het FE-kampioenschap, beschikt het Duitse team nu over extra data.

Met het nieuws over de aandrijflijn, wordt meteen ook bevestigd dat de huidige rijders, Jake Dennis en Oliver Askew, ook volgend jaar bij het team zullen blijven. Beiden kijken ze er dan ook naar uit om volgend jaar met de Gen3 te kunnen rijden. Ook de teambaas van Andretti en de Vice President bij Porsche Motorsport kijken uit naar deze samenwerking.

Oliver Askew en Jake Dennis

Roger Griffiths – Teambaas Avalanche Andretti: “Seizoen 9 wordt een belangrijk jaar voor ons team en het kampioenschap. Het was van vitaal belang dat we een sterke keuze maakten in onze leverancier van aandrijflijnen ter voorbereiding op dit nieuwe hoofdstuk en deze opwindende generatie wagens – en die hebben we in Porsche. We kijken ernaar uit om Gen3 als een geduchte concurrent te starten.

Thomas Laudenbach – Vice President bij Porsche Motorsport: “Het is belangrijk voor ons om een klantenteam te steunen dat dezelfde passie en professionaliteit in de Formule E laat zien als wij. Avalanche Andretti racet al in de Formule E sinds het eerste seizoen in 2014. Voor ons is het een enorme blijk van vertrouwen dat een van de meest ervaren teams ervoor heeft gekozen om vanaf seizoen 9 samen te werken met Porsche. Porsche en Andretti zijn verbonden door een lange traditie, die begon toen Mario en Michael in 1983 hun Le Mans-debuut maakten met ons. We zijn dan ook verheugd dat de traditie wordt voortgezet in de Formule E, en we hopen dat onze samenwerking net zo succesvol zal zijn.”

Michael Andretti – eigenaar Avalanche Andretti:

You may also like
FE Monaco: stemmen na de race
FE Monaco: Vandoorne haalt eerste overwinning van het seizoen binnen
FE Monaco: Evans op pole met snelste tijd van het weekend
Formule E: Vandoorne over zijn toekomst binnen het kampioenschap
error: Alert: Content is protected !!