Home > Historic > Circuit > Belcar Historic Zolder: Fred Bouvy met een nog krachtigere Volvo 240 Turbo Gr.A aan de start

Belcar Historic Zolder: Fred Bouvy met een nog krachtigere Volvo 240 Turbo Gr.A aan de start

(Persbericht)

De Belcar Historic Cup, het zeer officiele Belgische kampioenschap op circuit voor historic wagens kent dit weekend zijn aanvang in het kader van de 40ste editie van het New Race Festival op het circuit van Zolder. En uiteraard zal het team van GDM Motors, op technisch vlak bijgestaan door GRC Sport, van de partij zijn met hun ondertussen gekende en spectaculaire Volvo 240 Turbo Gr.A. Dit is een bolide die zijn adelbrieven haalde in de jaren 80 op de scène van de internationale toerwagenracerij. Fred Bouvy zal opnieuw de rijder van dienst zijn…

“Na de goede resultaten die we behaalden tijdens de laatste meeting van 2021, ook al op het circuit van Zolder, zijn we blijven werken aan de wagen”, legt Pino Sperlinga, de technisch verantwoordelijke, uit. “De belangrijkste wijziging betreft… de benzine. Vanaf nu gebruikt deze Volvo namelijk bio-ethanol! Dat betekent dat de mapping van de motor moest worden aangepast en dat de prestaties erop vooruit gegaan zijn. De eerste test gaven ons al voldoening, en dat betekent dat we klaar zijn voor een volledig seizoen in de Belcar Historic Cup…”

Na een lange periode te hebben stilgezeten als gevolg van een blessure opgelopen in de winter, zit Fred Bouvy opnieuw achter het stuur… en hij wil presteren! “Net als de rest van de ploeg ga ik er volop tegenaan en vooral, samen met Pino zijn we verheugd om vast te stellen dat de Belcar Historic Cup zijn evolutie verderzet in de goede richting. Het startveld wordt alsmaar groter en dat belooft niet alleen een mooie strijd op de piste, maar bovenal veel spektakel voor het publiek.”

Het was op Mettet dat de eerste tests van het seizoen werden gehouden… “In zijn nieuwe configuratie lijkt de Volvo 240 Turbo Gr.A nog krachtiger, en dat is een goed teken”, vervolgt Fred Bouvy. “Vorig jaar haalden we in de competitie twee top 6 klasseringen in het algemene klassement, en evenveel podia in onze categorie. Het niveau van de competitie is nog gestegen, maar ik denk toch dat we kunnen hopen om in de kop van het peloton te kunnen meespelen. De tests op het Circuit Jules Tacheny in Mettet verliepen goed en gisteren, in Zolder, had ik de gelegenheid om de afstellingen te verzorgen, zonder evenwel nieuwe banden te gebruiken. We wachten dus de eerste vrije trainingen af om het geheel te beoordelen…”

Eén ding is zeker: de Volvo 240 Turbo Gr.A GDM Motors zal niet onopgemerkt blijven in dit eerste competitieweekend van het seizoen 2022 in hartje Limburg…

You may also like
Een terugblik op het Belcar seizoen door de lens van Joachim Cieters
American Festival Zolder: races in Belcar Historic en Nascar Euroseries 2
American Festival Zolder: Belcar en Belcar Historic in beeld gebracht door onze fotografen
Zolder 24: podium voor Stevens Motorsport
error: Alert: Content is protected !!