Home > Circuit > GT World Magny-Cours: Team WRT vastberaden om nog een stap te zetten

GT World Magny-Cours: Team WRT vastberaden om nog een stap te zetten

Twee weken na de openingsrace Brands Hatch trekt de Fantatec GT World Challenge Europe naar centraal Frankrijk voor de tweede race van de Sprint Cup. Team WRT wil de goede start van het Sprint-seizoen bevestigen, waarin regerend kampioenen Dries Vanthoor-Charles Weerts een dubbele tweede plaats pakten.

Foto: © Brecht Decancq / Tekst Jaron Demeyere

Voor Vanthoor en Weerts roept het circuit van Magny-Cour goede herinneringen op. Vorig jaar won het Belgische duo race één en eindigde het als tweede in race twee. Dit jaar zullen ze op zoek gaan naar gelijkaardige resultaten om hun titels te verdedigen, die van hen en die van het team. “We kenden een goed weekend hier vorig seizoen en we hadden ook een goede start van het seizoen op Brands Hatch, dus we moeten bij de les zijn op Magny-Cours”, vertelt Dries Vanthoor. “Ik ben blij dat ik weer mag rijden en dat ik naar Magny-Cours mag, een circuit waar ik van hou”, legt Charles Weerts uit. “De concurrentie is zwaar, maar we kunnen het goed doen op Magny-Cours en veel punten scoren voor het kampioenschap.”

De andere duo’s  van Team WRT zullen ook op jacht zijn naar goede resultaten, niet in het minst omdat de twee Franse coureurs zullen proberen te schitteren op eigen bodem. Thomas Neubauer, die auto #30 deelt met Benjamin Goethe in de Silver Cup en Jean-Baptiste Simmenauer, achter het stuur van auto #31 met Christopher Mies, hebben beiden wat revanche te nemen na een ongelukkige start van het Sprint Cup seizoen in Engeland, waar hun weekend werd verpest door een incident in de eerste bocht.

Voor Valentino Rossi en Frédéric Vervisch, in wagen #46, zal Magny-Cours een zeer interessante test worden. Het duo scoorde zijn eerste punten in Brands Hatch. “Ik hoop dat we de vorm van Brands Hatch kunnen doortrekken en ons goed kunnen kwalificeren”, vertelt Frédéric Vervisch. “Magny-Cours is een interessant circuit, met enkele snelle en moeilijke punten”, legt Valentino Rossi uit. “We zullen zien wat voor snelheid en potentieel we hebben, na het scoren van de eerste punten in Brands, waar onze race 2 helemaal niet slecht was.”

error: Alert: Content is protected !!