Home > F1 > F1 Spanje: Freitas maakt debuut als F1-racedirecteur

F1 Spanje: Freitas maakt debuut als F1-racedirecteur

Als er niks meer tussenkomt, zal Eduardo Freitas volgende week zijn debuut maken als racedirecteur in de F1. Nadat de vorige wedstrijdleider Michael Masi een andere rol kreeg bij de FIA, werd zijn job een duobaan van Freitas en Niels Wittich, maar door omstandigheden zal Freitas nu pas zijn eerste race leiden.

Foto: © FIA

Na de vele controversiële beslissingen van Masi vorig jaar, vond de FIA dat het genoeg was geweest en ze besliste dat hij niet langer de racedirecteur van de F1 kon blijven. Om het allemaal beter te laten verlopen koos de organisatie ervoor om niet één, maar twee nieuwe wedstrijdleiders aan te stellen. Normaal zouden Niels Wittich en Eduardo Freitas om de twee races elkaar afwisselen tussen racedirecteur en plaatsvervangende racedirecteur, maar dat draaide iets anders uit, want Wittich heeft de eerste vijf races voor zijn rekening genomen omdat Freitas tijdens de weekends in Bahrein en Miami de FIA WEC in goede banen moest leiden.

De komende twee raceweekends, Barcelona en Monaco, zal Freitas dan eindelijk aan zijn avontuur in de F1 beginnen. We zullen zien of er een groot verschil is tussen de aanpak van de twee, want Wittich heeft in de eerste paar races meteen zijn stempel gedrukt. Hij is iemand die alles volledig volgens de letter van de wet wil gedaan zien worden en dat vinden de teams erg goed omdat ze dan meteen weten waar ze staan. De rijders daarentegen vinden zijn aanpak iets minder vanzelfsprekend, want de voorbije weken stonden ze een paar keer neus aan neus over de regels omtrent juwelen in de wagen of welke onderbroeken ze onder hun racepak moeten dragen.

Op vrijdag 20 mei start hij met de eerste vrije training in Barcelona te leiden.

error: Alert: Content is protected !!