Home > #Hoofdnieuws > EuroNASCAR Valencia: voorbeschouwing

EuroNASCAR Valencia: voorbeschouwing

De NASCAR Whelen Euro Series viert de tiende verjaardag van Whelen Engineering dit seizoen. Het Europese NASCAR seizoen gaat dit weekend van start op het legendarische Ricardo Tormo circuit in Valencia, met een recordaantal van 37 ingeschreven wagens.

Foto: © NASCAR Whelen Euro Series / Bart Dehaese / tekst: Jaron Demeyere

Met 22 landen vertegenwoordigd in het deelnemersveld onderscheidt EuroNASCAR zich opnieuw door zijn gevarieerde en internationale deelnemersveld. De strijd belooft dan ook spannender te worden dan ooit tevoren. Dat is ook het geval in EuroNASCAR 2, het kampioenschap voor semiprofessionele rijders. Naast de strijd om de titel gaan in de EuroNASCAR zeven rijders op jacht naar de Junior Trophy voor rijders van 25 jaar en jonger, terwijl de Challenger Trophy – gereserveerd voor zilveren en bronzen rijders in het kampioenschap – een recordaantal van zeventien deelnemers zal tellen. Ook in EuroNASCAR twee worden bij alle trofeeën nieuwe records gevestigd: vijftien rijders nemen deel aan de Rookie Trophy, veertien aan de Legend Trophy voor rijders van 40 jaar en ouder en vijf rijders strijden om de Lady Trophy.

Regerend kampioen Loris Hezemans wijdt zich dit seizoen volledig aan de NASCAR cup Series in de Verenigde Staten, dus drievoudig kampioen Alon Day is de duidelijke favoriet in de strijd om de titel. Hij is ook de enige EuroNASCAR-kampioen die terugkeert dit seizoen. De Israëliër zal proberen om een vierde EuroNASCAR titel na te jagen en zo het record te breken. Maar de 30-jarige rijder van PK Carsport krijgt wel te maken met sterke concurrentie. 2022 runner-up en Junior Trophy-winnaar Gianmarco Ercoli, voormalig EuroNASCAR twee-kampioen Vittorio Ghirelli, veteranen zoals drievoudig vice-kampioen Frederic Gabillon, Nicolo Rocca, Romain Ianneta en Sebastiaan Bleekemolen zullen het Day zo moeilijk mogelijk maken. Maar dat zal ook onze landgenoot Marc Goossens doen.

Vrijdag staan er in Valencia zes vrije trainingen op het programma in de EuroNASCAR en EuroNASCAR twee. Zaterdag volgen de kwalificaties voor beide kampioenschappen en om 13u30 en 17u15 zijn er ook al de eerste races. Zondag om 11u15 is er de tweede race in het EuroNASCAR twee kampioenschap en om 14u30 is er de tweede race in de EuroNASCAR

error: Alert: Content is protected !!