Home > #Hoofdnieuws > EuroNASCAR Valencia: drie vragen aan Marc Goossens

EuroNASCAR Valencia: drie vragen aan Marc Goossens

Marc Goossens neemt volgend weekend als enige Belg deel aan de openingswedstrijden van de NASCAR Whelen Euro Series in Valencia. “The Goose” komt dit jaar met de #14 Ford Mustang van het Franse Speedhouse aan de start in EuroNASCAR Pro.

(Foto: © Team FJ / EuroNASCAR)

Door de late deal heb je waarschijnlijk niet kunnen testen. Zijn er evoluties aan de wagen ten opzichte van 2021 die je moet leren kennen tijdens het raceweekend zelf?

“Er zijn niet echt ontwikkelingen in vergelijking met vorig jaar, maar met Speedhouse werk ik uiteraard met nieuwe mensen. Dat vraagt een beetje verkenning. We rijden op donderdag nog tijdens een oefensessie dus hopelijk kunnen we nog wat voorbereiden met het oog op de kwalificaties en de superpole, die dit jaar weer terug werd ingevoerd.”

Lucas Lasserre, teameigenaar van Speedhouse, werd het afgelopen seizoen als rijder derde in EuroNASCAR Pro. Is het een extra voordeel om met iemand te kunnen samenwerken met die recente ervaring?

“Lucas reed vorig seizoen met een mooie regelmaat. Daarom vermoed ik dat de basisafstelling één is die toegankelijk is. Op donderdag zal ik weten of die afstelling ook bij mijn rijstijl past. Daarna is het onze doelstelling om ook dit jaar constant punten te scoren, niet onbelangrijk met zoveel auto’s op de grid!”

Het openingsweekend valt samen met de eerste Belcar-race. Sta je als Program Manager van Belgium Racing vanuit Valencia in nauw contact met het team op het circuit van Zolder?

Met Belgium Racing zijn we komend weekend in Zolder actief, met drie Porsche in Belcar, en in Hockenheim, met één BMW in de VRM BMW M2 Cup. Best wel druk dus, maar met een goede voorbereiding kom je ver. Op dat vlak zit het goed en met Jan Gabriëls als teammanager en gemotiveerde jongens moet dat lukken. De rijders weten wat te doen. Maar sowieso volg ik alles op de voet via de verschillende communicatiekanalen.”

Op vrijdag staan zowel voor EuroNASCAR Pro als EuroNASCAR 2 twee trainingssessies van 30 minuten op het programma. Zaterdagmorgen worden de kwalificaties verreden en ’s namiddags om 13u30 gaan de lichten op groen voor de eerste wedstrijd van achttien ronden voor EuroNASCAR Pro. De tweede wedstrijd voor de topdivisie zien we zondag om 14u30. De kwalificaties en de wedstrijden zijn op YouTube (link) te volgen.

error: Alert: Content is protected !!