Home > Industrie > Autoworld: Verhofstadt neemt fakkel over van De Croo

Autoworld: Verhofstadt neemt fakkel over van De Croo

Gisterenavond gaf Herman De Croo aan het slot van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur de fakkel door aan de nieuwe voorzitter van het Autoworld museum Brussels: Guy Verhofstadt.

(persbericht)

Als we het bestaan van Autoworld aan iemand te danken hebben, dan is het wel aan deze invloedrijke politicus. Herman De Croo, een verstokte Belg die onder andere onze twee landstalen met het grootste gemak beheerst en alles met een gezonde portie humor bekijkt, is de pilaar waarop het museum vanaf de oprichting heeft gesteund. Toen hij in 1986 minister van Verkeerswezen was, wijdde Herman De Croo samen met Louis Olivier, de toenmalige minister van Openbare Werken, en vooral met prins Albert (die later tot Koning Albert II zou worden gekroond) het prachtige paleis in het Jubelpark in als het Wereldpaleis van de Automobiel (of Autoworld).

Jarenlang was Herman De Croo actief als minister van staat, voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, hoogleraar, burgemeester van Brakel … Hij stond erg dicht bij de Belgische koninklijke familie en was steeds een gepassioneerd voorvechter van het koningshuis en van België als land. Als voorzitter-oprichter van Autoworld Brussels was hij zijn hele mandaat lang, ondanks zijn vele andere bezigheden, erg aanwezig en waakte hij zelf over de evolutie van het museum. Op zo goed als elk evenement dat Autoworld organiseerde, hoe klein of groot ook, nam hij het woord en zette hij alles in de kijker wat het museum zo mooi en tijdloos maakt. Over Autoworld zei hij steevast hetzelfde: “Hier koesteren we het verleden en omarmen we de toekomst.”Het voltallige Autoworld-team dankt hem van harte voor alles wat hij voor het museum heeft betekend tijdens zijn 36 jaar als voorzitter. Als dankbetuiging is de Mezzanine in het museum omgedoopt tot ‘Herman De Croo Plaza’.

Vanaf 12 mei 2022 staat er dus een nieuwe voorzitter aan het roer van Autoworld. Nadat de raad van bestuur unaniem voor hem had gekozen, nam Guy Verhofstadt de uitdaging enthousiast aan om Autoworld niet alleen verder te ontwikkelen en de toekomst van het museum te verzekeren, maar ook om het extra leven in te blazen met zijn eigen persoonlijkheid en creatieve insteek. Hij wordt de tweede voorzitter van Autoworld.

Naast voormalig eerste minister, minister van staat en huidig Europees parlementslid is Guy Verhofstadt altijd al een echte autoliefhebber geweest. Hij houdt van auto’s in het algemeen, maar heeft vooral een hart voor vintage exemplaren. Als hobbycoureur rijdt hij regelmatig mee in rally’s en autowedstrijden. Hij beheerst het Nederlands, Frans en Engels tot in de puntjes en heeft ook de taal van Dante geleerd uit liefde voor Italië, in het bijzonder Toscane. Heeft hij dan ook een zwak voor Italiaanse bolides? Daarover liet hij in elk geval geen twijfel bestaan tijdens zijn toespraak bij de opening van de expo ‘Italian Car Passion’ in december 2015.

Het hele team van Autoworld verwelkomt de nieuwe voorzitter enthousiast en kijkt vol verwachting uit naar de toekomst.

error: Alert: Content is protected !!