Home > Electric > FE Berlijn: een vooruitblik op het weekend

FE Berlijn: een vooruitblik op het weekend

Nadat Stoffel Vandoorne (Mercedes) amper twee weken geleden nog de overwinning binnenhaalde in Monaco, krijgen we dit weekend opnieuw actie voorgeschoteld. In Berlijn worden op zaterdag en zondag de zevende en achtste race van het seizoen verreden.

Wie alle actie dit weekend wil volgen, moet er opnieuw vroeg bij zijn. Zowel op zaterdag als op zondag start de eerste vrije training al om 7u15. Een tweede sessie van een half uur volgt om 9u. Om 10u40 krijgen we dan de kwalificatie, waarna de race volgt om 15u03. Tussen beide racedagen wordt het ook voor de organisatie een race tegen de klok. De race op zaterdag wordt tegen de klok in, waarna een deel aangepast wordt om dan op zondag met de klok mee te rijden. Een ding is alvast zeker. Berlijn, met zijn hoge bandendegradatie en energiegebruik, zorgt altijd voor spektakel.

Het kampioenschap

Op dit moment is het niemand minder onze landgenoot Stoffel Vandoorne die aan de leiding staat van het rijdersklassement met 81 punten. Op de tweede plaats en met 75 punten volgt Jéan-Eric Vergne (DS Techeetah). De top drie wordt afgesloten door Mitch Evans (Jaguar).

Autosportwereld zal dit weekend uiteraard aanwezig zijn, zodat u niets moet missen van het laatste nieuws binnen het kampioenschap.

error: Alert: Content is protected !!