Home > Rallycross > WRX 2022: een nieuw Zweeds team in aantocht

WRX 2022: een nieuw Zweeds team in aantocht

Recent werd met CE Dealer Team een nieuwe naam aangekondigd bij de teams voor het FIA Wereldkampioenschap rallycross dat vanaf dit jaar is voorbehouden voor volledig elektrische wagens.

foto copyright Rallycross Promoter GmbH

Het nieuwbakken team heeft met de Fin Niclas Grönholm alvast een rijder met een pak ervaring in de rangen. De voorbije jaren streed Grönholm met een Hyundai i20 voor de titel in het team van zijn vader, voormalig rallyrijder Marcus Grönholm.

Naast Grönholm zal de Zweedse Klara Andersson dit jaar de eerste vrouw zijn die zich engageert voor een volledig seizoen in het wereldkampioenschap rallycross. Rallycross is helemaal niet nieuw voor Andersson en het afgelopen jaar werd zij nog Zweeds kampioen in haar klasse.

De teammanager van CE Dealer Team, voluit Construction Equipment Dealer Team, is de Fin Jussi Pinomäki. Het team wordt gerund door PWR RX, een zusteronderneming van PWR Racing, actief in het Scandinavische Touring Car kampioenschap.

error: Alert: Content is protected !!