Home > VAS > Regularity > VAS: Sezoens Regularity parallel aan de rally

VAS: Sezoens Regularity parallel aan de rally

Voor de zesde keer al wordt er in het kader van de Sezoensrally, een wedstrijd op de kalender van het Belgische Rallykampioenschap, ook een regionale proef in Regularity gehouden. De Sezoens Regularity is de tweede manche van het VAS kampioenschap in de discipline, na de openingsmanche in februari.

(persbericht)

Het regularity kampioenschap volgt een beetje de seizoenen. Er was met de Gitter Regularity een wedstrijd in de winter. Hoog tijd dus voor de langverwachte wedstrijd in de lente. De Sezoens Regularity wordt gehouden op zaterdag 14 mei, parallel aan de Sezoens Rally. Maar in tegenstelling tot een rally is dit geen wedstrijd om de pure snelheid. De deelnemers krijgen immers een vooraf bepaald gemiddelde opgelegd dat over het traject dient worden aangehouden. Er zijn controles onderweg en wie afwijkt van dat gemiddelde, incasseert strafpunten. Diegene met de minste strafpunten wordt de winnaar. Geloof ons, het is moeilijker dan het lijkt!

Voor de deelnemers zit de belevenis natuurlijk in het feit dat de “regelmatigheidstrajecten” (RT) dezelfde proeven zijn die worden gebruikt in de Sezoens Rally: Gerdingen, Steenberg, Goolder en De Hees. In en om Bocholt betekent dat 163 kilometer langs rallybaantjes, en, als bijkomende moeilijkheid worden 25% van de RT’s verreden op onverhard, lees: de beruchte Maaskiezel. Dat was voldoende om alvast 44 ingeschreven teams te noteren.

Regularity rijden zag zijn ontstaansgrond in het Antwerpse, waar men oudere maar toch mooie wagens weer in actie wilde zien. De meerwaarde voor de toeschouwers die de moeite doen om de doortocht van de Regularity deelnemers af te wachten is dus de passage van wagens die niet meer zo frequent op onze wegen zijn te zien. Een Porsche 924 bijvoorbeeld, of de Subaru Leone, VW Corrado, Matra Murena, Volvo PV544 of Jaguar XK 150, om maar enkele modellen te noemen.

De deelnemers aan de Sezoens Regularity starten achter de deelnemers van de wedstrijd voor het BK Rally. Zij kennen hun finish dan ook iets vroeger, na het ingaan van de service bij afloop van de tiende klassementsproef. Nadat er vorig jaar, omwille van de Corona maatregelen was uitgeweken van het Kerkplein naar de Damburg, lijkt de rally daar een vaste stek te hebben gevonden. Om te compenseren voor het verlies van het gezellige Kerkplein wordt er een heus rallydorp opgebouwd aan het Sportcentrum.

Dit is Bocholt

Bocholt werd voor het eerst vermeld in 1162 als Bucolt. Het betekent beukenbos. De gemeente in het noorden van Limburg werd door de geschiedenis relatief gespaard. De Spaanse troepen vernielden in de Tachtigjarige Oorlog Damburg, dat later werd heropgebouwd en enkele eeuwen later had Napoleon zijn handen vol met de middeleeuwse verdedigingswal, die sindsdien de Napoleonsdijk werd gedoopt. In de beide wereldoorlogen ontsnapte Bocholt aan de grote vernielingen die de rest van het land teisterden. In goede Limburgse traditie staat Bocholt voor rust en ontspanning. Wie dus geen boodschap heeft aan rallywagens, die kan de dag gerust doorbrengen in de omgeving van Bocholt met het museum rond de indrukwekkende torenverplaatsing uit 1910, ambachtelijke molens, een alpaca boerderij of een beeldentuin. Al zullen de meesten al genoegen nemen met een zonnig terrasplaatsje rond de kerk om te proeven van het uitstekende Sezoensbier, het vlaggenschip van de nabijgelegen brouwerij Martens

Sezoens Regularity

Wanneer: zaterdag 14 mei

  • Wie: Racing Team Moustache vzw
  • Wanneer: zaterdag 14 mei
  • Wat: manche voor het VAS Regularity kampioenschap en voor diverse provinciale kampioenschappen.
  • Waar: Service en podium aan de sportzone Damburg, Eikenlaan in Bocholt. Start van de eerste wagen na vertrek van de laatste wagen in het BK Rally
  • Info: vzw RT Moustache, Dorperheideweg 56, 3950 Bocholt.
    info@sezoensrally.be , bart.babeliowsky@telenet.be of www.sezoensrally.be
error: Alert: Content is protected !!