Home > #Hoofdnieuws > Porsche Carrera Cup Benelux: RedAnt Racing begint seizoen met zege en podiumplaatsen

Porsche Carrera Cup Benelux: RedAnt Racing begint seizoen met zege en podiumplaatsen

RedAnt Racing combineert dit seizoen meerdere programma’s, maar de rode draad in 2022 is zonder meer de Porsche Carrera Cup Benelux. Deze hoogstaande merkencompetitie vierde afgelopen weekend zijn seizoensstart in Spa-Francorchamps, in het kader van het WK Uithouding of het FIA WEC. Niet alleen tekende het publiek massaal present op de Ardense omloop, sportief werd het voor het team van de familie Redant ook een zeer sterk weekend. Tom Boonen, die ondertussen echt een racer op vier wielen geworden is, pakte de zege in de klasse Pro-Am in de tweede wedstrijd van het weekend, nadat hij eerder al tekende voor de derde plaats op vrijdag. Maar ook Luc Vanderfeesten en Sam Dejonghe lieten zich niet onbetuigd. De Hasseltse ondernemer stond vrijdag als derde op het podium in de klasse Am, terwijl Sam Dejonghe het weekend als derde algemeen afsloot. #TeamPGZ by RedAnt Racing maakt zich nu op voor een nieuwe weekend, over amper een week op de Duitse omloop van Hockenheim.

Foto: © RedAnt

De filosofie van de Porsche Carrera Cup Benelux is duidelijk: twee sprintraces van 30 minuten waarbij iedereen over hetzelfde materiaal beschikt en er uiteraard geen pitstops moeten uitgevoerd worden. #TeamPGZ by RedAnt Racing zet dit seizoen vier wagens in die succesvolle competitie in: twee in de klasse Pro voor respectievelijk Sam Dejonghe en tweevoudig kampioen Xavier Maassen, één wagen in Pro-Am voor Tom Boonen en Luc Vanderfeesten doet het in de categorie Am.

De eerste race van het weekend resulteerde in een dubbel podium voor #TeamPGZ by RedAnt Racing, met zowel Tom Boonen als Luc Vanderfeesten op de derde plaats in hun respectieve klassen. “Ik ben uiteraard tevreden”, lachte Luc Vanderfeesten. “Meteen starten met een podium na een chaotische wedstrijd in onze categorie is uiteraard top en met dank ook aan het team voor de prima Porsche 911 GT3 Cup – Type 992.” Sam Dejonghe en Xavier Maassen reden achter elkaar over de finishlijn als zesde en zevende, een bevredigend resultaat dat door de iets minder goede startposities van beide rijders misschien niet het echte potentieel van de snelle heren toonde.

Jackpot in race 2

De tweede race, voor overvolle tribunes, verliep schitterend voor Tom Boonen. De Kempenaar zette de wedstrijd naar zijn hand in zijn klasse en won bij zijn tweede optreden. “Schitterend uiteraard”, klonk het bij Boonen op het podium. “Dit is een zeer mooie competitie, een sterk team en alle puzzelstukken vielen meteen goed. Ik ben echt zeer blij met deze zege!

Ook bij Sam Dejonghe waren vreugdetaferelen, want in een bijzonder sterk veld van Pro-rijders, reed de Antwerpenaar naar een knappe derde plaats. “Alles was beter dat tijdens de eerste race en dit zijn ook erg belangrijke punten. Ik kan echt niet anders dan iedereen bedanken die dit project mee op poten heeft gezet.” Xavier Maassen werd twaalde, na een complexe wedstrijd en Luc Vanderfeesten diende de strijd jammer genoeg vroegtijdig te verlaten.

Op 14 en 15 mei neemt #TeamPGZ by RedAnt Racing deel aan de derde manche van het Europese luik van de 24H Series en op 11 en 12 juni is Circuit Zolder de plaats van afspraak voor de tweede race van Porsche Carrera Cup Benelux. 

error: Alert: Content is protected !!