Home > Circuit > Porsche Carrera Cup Benelux: podium voor Belgium Racing in lastige opener

Porsche Carrera Cup Benelux: podium voor Belgium Racing in lastige opener

Op het vernieuwde Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps werd dit weekend de start gegeven van het seizoen 2022 van de Porsche Carrera Cup Benelux. Belgium Racing zette twee wagens in; één voor regerend kampioen Dylan Derdaele en een identiek exemplaar voor Koen Wauters, die uitkwam in de ProAm-categorie. Het bleek een lastig weekend voor beide rijders, die niettemin met een flinke lading punten huiswaarts keerden.

“We hadden vooraf onze ambities niet onder stoelen of banken gestoken, maar kenden evenwel een moeilijk weekend”, erkent Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “Het contrast met 12 maanden geleden, toen we in Spa beide wedstrijden wonnen, is enorm en het is nu aan onze ingenieurs om de data te analyseren om zo over een goede maand bij de volgende afspraak, te Circuit Zolder, terug te slaan. We weten wat ons te doen staat en ik onthoud vooral dat we viermaal in de punten eindigden en zo de rest van ons seizoen niet hypothekeerden.”

“Ik tast een beetje in het duister”, stelt een zichtbaar teleurgestelde Dylan Derdaele. “Bij de officiële testdag hier in Spa-Francorchamps voelde de wagen zeer goed aan. Dat gaf ons uiteraard vertrouwen, maar al bij de eerste vrije training op donderdag merkte ik dat de wegligging van mijn Porsche 911 GT3 Cup allesbehalve optimaal was. We hebben het hele weekeinde naar oplossingen gezocht, zonder echt met een pasklaar antwoord te komen. Gelukkig heb ik met een vijfde en zesde plaats de schade kunnen beperken, al mikten we vanzelfsprekend een pak hoger dan dat. Er zijn dit jaar heel wat kandidaten voor de Overall zege en het is dus aan ons om sterker voor de dag te komen. We hebben nu enkele weken tijd om round 2 voor te bereiden, waar we opnieuw willen strijden voor eremetaal.”

“Met een podiumplaats kan je uiteraard niet ontevreden zijn en ik besef vooral waar mijn verbeterpunten liggen”, lacht Koen Wauters. “Mijn laatste wedstrijd in Spa, was al enkele jaren geleden waardoor ik wat tijd nodig had om terug in het ritme te geraken. Belangrijker was echter dat ik afgelopen weekend voor het eerst zonder ABS reed op deze Porsche. In de eerste wedstrijd blokkeerde ik enkele malen mijn banden, met een flinke flat spot tot gevolg. Om mijn banden te sparen, besloot ik het op zaterdag, bij race 2, wat rustiger aan te doen. Daardoor verloor ik echter ietwat de aansluiting met mijn directe concurrenten. Het is dus een kwestie om mijn remtechniek wat bij te spijkeren en dan verwacht ik dat de resultaten wel zullen komen. De speed was er duidelijk, dat bewees de tweede plaats in de eerste race.”

Dylan Derdaele en Koen Wauters komen volgend weekend reeds opnieuw in actie, bij de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship op Circuit Zolder. Zij worden geflankeerd door respectievelijk Michael Cool en Kris Wauters, terwijl Belgium Racing ook nog een derde Porsche 911 inzet voor Michiel Haverans. De volgende afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux staat eveneens gepland op Circuit Zolder, meer bepaald in het weekend van 11 en 12 juni.

error: Alert: Content is protected !!