Home > Electric > ETCR Pau: Tambay en Ekström winnen elk hun Super Final

ETCR Pau: Tambay en Ekström winnen elk hun Super Final

Dit weekend was het de eerste ETCR-manche van het seizoen. Op het smalle Pau-circuit werd er door middel van twee toernooien, Fast Pool en Furious Pool, beslist wie er in zijn klasse won. In de Fast Pool troefde Adrien Tambay (Cupra) zijn teamgenoot Tom Blomqvist en onze landgenoot Maxime Martin (Romeo Ferraris) af. Terwijl in de Furious Pool Mattias Ekström (Cupra) foutloos bleef en zijn finale won.

Foto: © FIA ETCR / tekst: Jaron Demeyere

In de Fast Pool startte Tambay op de pole en dit gaf hem een uitgelezen kans om dit weekend in eigen huis een vroege voorsprong in het klassement te nemen. De Cupra had het volledige weekend het sterkste pakket, want iedere sessie eindigden beide wagens op één en twee. In de Super Final was het niet anders en Adrien Tambay kon zijn pole verzilveren door ook de Super Final te winnen. Op twee zagen we dan zijn teamgenoot Blomqvist en de Belg Martin kon na een mindere start zijn derde plaats terugwinnen en op het podium eindigen.

Super Final Furious

Ook in de Furious Pool stond vandaag de Super Final op het programma. Daar loste de kampioen van vorig jaar Mattias Ekström (Cupra), zijn favorietenrol in. De Zweed was het hele weekend oppermachtig en liet nooit een steek vallen. In de laatste race van het weekend werd het een spannende strijd met Mikel Azcona (Hyundai), die vlak achter hem finishte. De Canadees Bruno Spengler (Romeo Ferraris) mocht het podium vervolledigen.

Binnen twee weken staat in Istanbul het tweede weekend van het seizoen op het programma.

error: Alert: Content is protected !!