Home > Rallycross > BK > BK Rallycross: het kampioenschap trok naar de Estering

BK Rallycross: het kampioenschap trok naar de Estering

De rijders en rijdsters die strijden voor de titels in 2022 in het Belgische kampioenschap rallycros trokken dit weekend naar de Estering in het Duitse plaatsje Buxtehude, niet ver van Hamburg.

foto’s copyright Johnny Loix

We overlopen samen met u de winnaars van de tweede van acht wedstrijden tellende voor het Belgische kampioenschap rallycross.

RX3 (Super600)
In de klasse die vroeger Super1600 heette was het Steve Otzer die met zijn Citroën C2 naar de zege reed. Otzer werd op het podium vergezeld door Yves Teelen (tweede, Peugeot 208) en Ben Lenaerts (derde, Peugeot 207). In de derde heat was er even opschudding na een stevige crash van Davy Van Den Branden met zijn Citroën DS3. Dat gebeurde in het klassieke starttumult waarbij de winnaar van de aprilwedstrijd in Valkenswaard het voornaamste slachtoffer werd. Van Den Branden zelf bleef gelukkig ongedeerd maar de materiële schade aan de wagen is aanzienlijk.

Supernationals min 2000cc
Kurt Lambers beleeft met zijn BMW hoogdagen in deze klasse en won na de seizoensopener op het Eurocircuit in Nederland nu ook de manche in Buxtehude en blijft zo één van de favorieten voor de titel in deze druk bezette categorie. Jens Barkhoff werd tweede met zijn Volkswagen Polo, voor Martijn Vanhove (BMW).

Supernationals plus 2000cc
Glenn Cools behalde met zijn Volvo S40 een mooie overwinning in de zwaarste klasse voor “gesloten wagens’. Cools verzamelde twee besttijden in drie reeksen. De eerste snelste tijd was voor Kristof Bex (Volvo S40), maar die moest met motorproblemen noodgedwongen aan de kant blijven in de tweede en derde reeks. Ludo Hermans, een andere Volvo-rijder, werd tweede en Bjorn Barkhoff (Volkswagen Polo) mocht als derde mee naar het podium.

Superbuggy RX, X Cross Car Junior en Senior
In Superbuggy RX was de overwinning voor Mark Van Eyken, bij de Cross Car Seniors snelde Kobe Pauwels naar zijn tweede overwinning op rij en bij de Junior-klasse was Romuald Demelenne de beste.

Zondag 5 juni staat de volgende wedstrijd op het programma, en die zal doorgaan op het Glosso-circuit te Arendonk. Het is zowat twintig jaar geleden dat er nog een nationale rallycrosswedstrijd plaatsvond op het circuit aldaar.

error: Alert: Content is protected !!