Home > F1 > F1 Miami: Lewis Hamilton steelt de show op persconferentie met volledige juwelendoos

F1 Miami: Lewis Hamilton steelt de show op persconferentie met volledige juwelendoos

Foto: © Mercedes

Al jaren geld de regel dat je geen juwelen of piercings in een F1-wagen mag dragen, maar dat werd nooit echt gecontroleerd. De nieuwe wedstrijdleiders, Niels Wittich en Eduardo Freitas, willen daar toch komaf van maken. Vooral Lewis Hamilton (Mercedes) is het daar niet mee eens en tijdens de persconferentie kwam hij met een toepasselijk protest.

De zevenvoudig wereldkampioen kwam op de persconferentie met maar liefst acht ringen, vier kettingen en oorringen en drie horloges. Zijn eerste antwoordt op de persconferentie was dan ook dat hij niet meer juwelen kon aandoen dan hoe hij nu toekwam. Hamilton deed dit omdat hij vindt dat de rijders mogen dragen wat ze willen. Hij begrijpt wel dat de FIA regels heeft omtrent de veiligheid, maar hij zegt dat juwelenregel een stap terug is.  De Brit zegt: “ik zit al zestien jaar in de sport en draag al zestien jaar juwelen. Als ik in de wagen zit draag ik enkel mijn neuspiercing en oorbel die ik niet kan uitdoen.” Ook Pierre Gasly (AlphaTauri) reageerde op de kwestie. “Ik apprecieer het dat de FIA onze veiligheid wil verzekeren, maar dit gaat wat te ver. Zelf draag ik ook een regileus teken onder mijn racepak en dat is belangrijk voor mij. Zonder dat juweel voel ik mij gewoon niet comfortabel,” aldus de Fransman.

Hamilton sloot zijn betoog af met te zeggen dat als de wedstrijdleiders hem zouden verbieden om te rijden, dat er genoeg reserverijders zijn die zijn plaats zouden innemen en dat hij zich tijdens de sessies voldoende kan amuseren in de stad.

error: Alert: Content is protected !!