Home > #Hoofdnieuws > WRC Portugal: indrukwekkende deelnemerslijst voor eerste onverhard

WRC Portugal: indrukwekkende deelnemerslijst voor eerste onverhard

Van 19 tot en met 22 mei maken het WRC 2022 en de nieuwe hybride WRC-wagens, voor het eerst dit seizoen kennis met onverhard. Plaats van afspraak is Portugal en daar wacht ons een vijfsterren deelnemersveld. Twaalf WRC1-wagens maken er hun opwachting, naast meer dan vijftig WRC2-wagens en 100 deelnemers alles samen!

Er starten in Portugal twaalf nieuwe WRC-wagens en nog een bolide van een vorige generatie, een identieke DS3 als waar Kris Princen in eigen land nog mee rijdt. Bij de ‘grote’ jongens vinden we vijf Ford Puma WRC, met uiteraard weer Sébastien Loeb, die na zijn zege in de Monte-Carlo opnieuw zal trachten de vaste waarden van het WK het leven zuur te maken. Toyota zet vier bolides in, waarvan één voor regerend wereldkampioen Sébastien Ogier, naast de WK-leider Kalle Rovanperä en Hyundai doet het met ‘maar’ drie wagens waaronder de i20 N Rally 1 van Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe, voorlopige tweede in het WK.

Nog van Belgische zijde zien we de corijders Stéphane Prévot en Eric Gressens, beide in een Hyundai i20 WRC2.

error: Alert: Content is protected !!