Home > Rallycross > DIVERS > VAS Rallycross: mooie opener op Glosso

VAS Rallycross: mooie opener op Glosso

Heel wat toeschouwers waren zondag 1 mei getuige van de seizoensopener van het regionale rallycrossseizoen op het vernieuwde Glosso-circuit. De VAS-piloten kregen de eer de eerste officiële wedstrijd sinds lang te rijden op de volledige omloop.

En dat werd ontegensprekelijk een echt succes. Wellicht hielp ook het prima lenteweer een handje om heel wat kijklustigen richting het circuit aan de Schotelven in Arendonk te lokken. Die kijkers kregen een mooie wedstrijd voorgeschoteld waarbij heel wat spannende reeksen werden afgewerkt. In vier klassen werd er gestreden voor de eerste overwinning van het seizoen.
En achteraf dankte een zichtbaar geëmotioneerde voorzitter Staf Meulemans tijdens de prijsuitreiking en podiumceremonie de aanwezige rijders en sympathisanten. Typerend voor Staf Meuelemans, tijdens ons rondje langs het circuit liep ik hem tegen het lijf, na een kort praatje onderbrak hij: “Ik ga nu verder rond, de sfeer opsnuiven en nog dag zeggen tegen andere oude bekenden die ik misschien tegenkom.”

Promo D
In deze instapklasse van het regionale rallycross was Peugeot-rijder Ruud Lavrijsen oppermachtig. Hij reed drie besttijden bij elkaar in even veel reeksen. In de finale moest hij even Zjef Everaert (BMW) laten voorgaan maar nadat beide rijders de verplichte jokersectie hadden afgewerkt stonds niet de overwinning van Lavrijsen nog in de weg.

Regio Klasse A
In deze klasse, voorbehouden voor wagens tot 1600cc ,was Ben Desender (Honda Civic) de best gekwalificeerde na drie reeksen, en dat dankzij zijn regelmaat. De snelste tijden werden verdeelde onder Steven Ubben (Honda CRX), Jean-Pierre Verstraeten (Toyota Corolla) en Jacky Simons (Toyota Corolla). In de A-finale liep het bij de eerste start verkeerd met als slachtoffers Danny Kunnen (Toyota) en Davy Wijnants (Seat). Kunnen wist de wagen nog klaar te krijgen voor de herstart maar daar lukte Wijnants, winnaar van de B-finale, niet meer in. Simons mocht niet meer starten na het incident. Het was uiteindelijk Steven Ubben die in de finale het laken naar zich toetrok. Desender werd tweede, voor Danny Kunnen.

Regio Klasse B
In de klasse voor wagens van 1600cc tot 2100cc was het Kristof De Backer die met zijn Opel Astra dankzij twee snelste tijden bovenaan stond na de reeksen. Ronny Maes (VW Golf) klokte de andere eerste tijd en was tweede. In de finale moest De Backer met problemen naar de kant toen hij aan de leiding reed en dat Maes vrij baan om naar de zege te snellen. Dirk Mooren (Opel Astra) en Bob Wilms (Opel Corsa) mochten mee op het podium.

Regio Klasse C
Thuisrijder Andy Leysen (BMW) begon in de klasse voor wagens boven 2100cc met een tiende tijd niet al te best aan de dag maar zette daarna autoritair de zaken recht door tweemaal de beste te zijn. De eerste besttijd was voor Maarten Verstraeten (BMW), maar die finishte in de volgende heats niet meer en had zo zelfs geen recht op een plek in de finales.
In de finale zette Andy Leysen zijn goede reeks verder en hij wist zo naar een schitterende zege te rijden, voor Jeroen Bielen (BMW) en Jelle Blockx (Volvo).

De volgende wedstrijd voor VAS Rallycross gaat door op zondag 22 mei, opnieuw op het Glossocircuit.

error: Alert: Content is protected !!