Home > Moto > In een notendop: MotoGP Jerez (race)

In een notendop: MotoGP Jerez (race)

  • MotoGP – “Pecco” Bagnaia was vandaag ongenaakbaar en haalde vanop de pole de zege voor Lenovo Ducati in de Spaanse Grand Prix voor de MotoGP. Bagnaia kreeg de hele race lang regerend kampioen Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) binnen schootsafstand achter zich, maar hij kon zijn voorsprong stabiliseren rond de halve seconde. Daarachter ontspon zich een strijd voor het podium. Aleix Espargaro zette de Aprilia op de derde podiumtrede nadat Marc Marquez met de Honda in de fout ging, maar weeral de meubelen redde met een ongelooflijke save. Marquez strandde aan de voet van het podium toen hij in de laatste ronde alsnog Jack Miller op de andere Lenovo Ducati voorging. Quartararo leidt het kampioenschap, voor Aleix Espargaro.
  • Moto2 – De Japanner Ai Ogura duldde geen tegenstand in de Moto2 race op Jerez. Ogura ging van bij de start aan de leiding en hield alle tegenstand op een afstand en pakte zijn eerste Moto2 zege. Aron Canet (Flexbox HP40) verbeet de pijn van zijn operatie aan zijn gebroken arm, amper zes dagen geleden, en pakte een verbazingwekkende tweede plaats. Tony Arbolino (ELF Marc VDS Racing Team) stapte op de derde podiumtrede. Onze landgenoot Barry Baltus (RW Racing GP) kon vanop een zeventiende startplaats profiteren van enkele uitvallers en knokte zich naar de drempel van de top-10, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een veertiende plaats aan de finish.
  • Moto3 – De race voor de Moto3 werd een typische Jerez race met een treintje van zes rijders die bakkeleiden tot de finish. Een mooi uitrem-manoeuvre, binnenkant de laatste bocht, bracht de zege aan Izan Guevara (Gaviota GASGAS Aspar Team), voor zijn teamgenoot en WK-leider Sergio Garcia. Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo) zat de hele tijd mee in het gevecht om de leiding, maar strandde op een zucht van de zege op een derde plaats.

foto: ©motogp.com

error: Alert: Content is protected !!