Home > Circuit > In een notendop: TCR – F1 – MotoGP

In een notendop: TCR – F1 – MotoGP

foto: © JAS Motorsport

  • TCR Portimão – Jack Young (Halder Motorsport / Honda) heeft de eerste wedstrijd van het TCR Europe-seizoen gewonnen. Voor de Noord-Ier is het zijn eerste overwinning in de klasse. In een race die twaalf ronden duurde kon hij zijn teamgenoot Mike Halder met twee seconden kloppen. Nicola Baldan werd in de Target Cometition Hyundai als derde. Morgen is er om 15u15 een tweede race.
  • F1 Sergio Perez (Red Bull) – na de rode vlagrijke kwalificatie in Imola heeft Perez gezegd dat de regels omtrent rode vlaggen in de kwalificatie moeten veranderen. Volgens de Mexicaan zouden rijders die een rode vlag veroorzaken zwaarder gestraft moeten worden omdat ze er voordeel uit kunnen halen (denk maar aan Michael Schumacher die zijn wagen met opzet crashte en een rode vlag veroorzaakte tijdens het raceweekend van 2006 in Monaco en zo de pole haalde). Ook Toto Wolf (teambaas Mercedes) sprak daar vorig jaar al eens over, na de crash van Leclerc, toen ook in Monaco.
  • MotoGP Unlimited – De Drive To Survive-tegenhanger in de MotoGP is gestopt met filmen tijdens het tweede seizoen. Vorig jaar kwam de serie uit en er waren verschillende klachten die de sport niet ten goede deden. Nu heeft de MotoGP beslist om het filmen stop te zetten en samen te zitten met de makers om misschien in 2023 terug op te starten.
error: Alert: Content is protected !!