Home > Moto > In een notendop: MotoGP Jerez (vrije trainingen)

In een notendop: MotoGP Jerez (vrije trainingen)

  • MotoGP – Het was regerend kampioen Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha) die deze vrijdag besloot als snelste in de vrije trainingen, voor Enea Bastianini (Gresinin Racing) en Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team). De klappen vielen weerom bij Repsol Honda waar Marc Marquez na twee valpartijen nog heel wat werk op de plank heeft. Raul Fernandez blijft bij Tech 3 ook aan de kant, de Spanjaard is onvoldoende hersteld van een blessure aan de hand, opgelopen in de vorige wedstrijd in Portugal.
  • Moto2 – Jake Dixon (Autosolar GASGAS Aspar Team), Augusto Fernandez (Red Bull KTM Ajo) en Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia) werden de toppers op deze vrijdag in de Moto2 klasse. Voor Barry Baltus was er met de RW Racing GP-machine een 25ste tijd en dus nog werk aan de winkel morgen in de derde vrije sessie en de kwalificaties.
  • Moto3 – Izan Guevara (Gaviota GASGAS Aspar Team) werd de trainingssnelste en heeft de beste papieren om morgen ver in de Q2 te raken. Nog in de top 3 zien we Ayumu Sasaki (Sterilgarda Husqvarna Max) en Jaume Masia (Red Bull KTM Ajo). Opvallende afwezige vooraan is kampioenschapsleider Sergio Garcia, die na een late crash in de tweede sessie morgen nog aan de bak zal moeten om een goede kwalificatieplaats.

foto: ©motogp.com

error: Alert: Content is protected !!