Home > WRC > WRC: kans bestaat dat Toyota met vijf wagens aan de start komt

WRC: kans bestaat dat Toyota met vijf wagens aan de start komt

Toyota World Rally Championship baas Jari-Matti Latvala heeft laten vallen dat er een mogelijkheid bestaat dat er in de nabije toekomst vijf Toyota kunnen deelnemen aan een WRC-manche, maar dat het zal afhangen van de grote bazen bij de constructeur.

foto: © Toyota Racing

Al sinds het begin van dit seizoen zijn er speculaties dat Toyota met vijf wagens aan de start van een evenement kan komen, maar nu is het toch heel dichtbij. Afgelopen weekend stond het team in Kroatië in het servicepark met een gebouw, waar er vijf wagens in kunnen staan. Teambaas Latvala zei hierover: “Met deze upgrade hebben we de keuze, als Toyota het toelaat, om in de tweede helft van het seizoen met vijf wagens aan de start van wedstrijden te staan.”

Het Japanse merk heeft voor alle dertien WRC-evenementen Elfyn Evans, Kalle Rovanpera en Takamoto Katsuta ter beschikking, maar ook iedere keer achtvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier en Esapekka Lappi in een beurtrol. Omdat Ogier niet meer fulltime bezig is met rally, kan hij maar op vijf wedstrijden aanwezig zijn. Met dit nieuw gebouw kan Toyota er dus voor kiezen om in de toekomst met vijf wagens te starten. Binnen drie weken zal de grote rivaal van Toyota, M-Sport (Ford)het eerste team ooit zijn dat vijf Rally1 Hybride wagens laat starten. Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux, Pierre-Louis Loubet en negenvoudig wereldkampioen Sebastien Loeb zullen normaal dan geschiedenis schrijven. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

error: Alert: Content is protected !!