Home > Rallycross > EuroRX > In een notendop: Europees rallycrossnieuws

In een notendop: Europees rallycrossnieuws

De laatste dagen verscheen op de sociale media alvast heel wat nieuws over het nakende seizoen Europees rallycross. Blikvanger is de deelname van de Noor Oliver Solberg met een Hyundai i20.

  • Oliver Solberg zal begin juli in het Zweedse Holjes deelnemen aan de tweede manche van Euro RX1, het Europese kampioenschap voor Supercars. Hij zal daar een Hyundai i20 van Hedströms Motorsport besturen.
  • Onze landgenoot Enzo Ide kent zijn tegenstanders voor de openingsmanche van datzelfde Euro RX1 in het Hongaarse Nyirad (21 en 22 mei). Zonder één van de tegenstrevers onderschatten springen de namen van de Deen Ulrik Linnemann (Ford Fiesta), de Zweed Anton Marklund (Hyundai i20/Set Promotion) , Europees kampioen RX3 Yury Belevskiy (Audi A1/Volland Racing) en die van de Let Janis Baumanis (Peugeot 208/#Yellow Squad) het meest in het oog. Anton Marklund heeft reeds twee Europese titels achter zijn naam staan.
  • Ook Kobe Pauwels kent zijn rivalen in Euro RX3 (Super1600). Pauwels gaat opnieuw aan de slag met een Audi A1 van Volland Racing. Als vice-kampioen van 2021 is de jonge Belg zeker één van de belangrijkste titelkandidaten dit seizoen. In RX3 is het steeds een beetje gokken naar de belangrijkste favorieten, maar de Tsjech Jan Cerny was met zijn originele Skoda Citigo één van de weinigen die de rijders van Volland Racing echt het vuur aan de schenen kon leggen. Net als Euro RX1 zal Euro RX3 beginnen in Hongarije.

error: Alert: Content is protected !!