Home > #Hoofdnieuws > F1 Barcelona: reacties na de testdagen

F1 Barcelona: reacties na de testdagen

De eerste drie F1-testdagen zitten erop. Na zes sessies en 3109 ronden op het circuit van Barcelona is er al iets meer duidelijkheid van hoe de machtsverhouding eruit zal zien het komende seizoen.

Foto:© Mercedes

Mercedes: “Het is een succesvolle driedaagse geweest. We hebben deze dagen de wagen beter leren kennen. De aerodynamica, banden en de balans van de wagen zijn allemaal anders dan we gewoon waren de voorbije jaren. In die drie dagen kan je niet alles testen, maar de eerste resultaten ogen positief. De wagen werkt goed en is betrouwbaar, dus het is een sterk begin van het seizoen,” vermeldt Andrew Shovlin (trackside enginering director).

Red Bull: Sergio Perez laat weten dat het belangrijk is om de wagen te leren kennen tijdens deze testdagen. Zo kan hij zijn rijstijl aanpassen aan de wagen. Max Verstappen was erg blij met de wagen. Hij zegt: “Ik genoot van deze dagen om opnieuw in de wagen te springen. De balans is stabiel en het voelde goed om er mee te rijden.

Ferrari: Ferrari heeft er drie positieve dagen opzitten. Volgens Carlos Sainz is het de hoogste prioriteit om de geplande ronden te rijden. “Er zijn obstakels geweest, maar ook veel positieve punten. Het is nog te vroeg om te zeggen wat het finale resultaat is, maar het voelde goed om de nieuwe wagen te begrijpen. Hopelijk kunnen we in Bahrein iets meer pushen, zodat we klaar zijn voor de eerste race,” aldus Sainz.

McLaren: Volgens Daniel Ricciardo en Lando Norris zijn het productieve dagen geweest. “Het is een goed begin van het jaar. Het harde werk van de voorbije maanden begint zijn vruchten af te werken,” zegt het McLaren duo.

Alpine heeft nog geen reacties losgelaten over de tests. Het zette wel een samenvatting ervan op Twitter.

AlphaTauri : Beide rijders kijken optimistisch terug op de sessies in Barcelona. “Het was fantastisch om weer in de wagen te zitten sinds Abu Dhabi. Er is nog veel te doen in Bahrein, maar over het algemeen waren het positieve tests,” aldus Yuki Tsunoda. Pierre Gasly vertelt: “Natuurlijk kan je op dit moment niet kijken naar de tijden. In deze sessies ging het vooral over het begrijpen van de wagen en kijken waar er groeimarge is.”

Aston Martin: Volgens Sebastian Vettel waren het interessante testdagen. “We hebben veel bijgeleerd over de AMR22, maar er is nog veel te leren. In het algemeen ben ik positief over de wagen.

Williams: Williams heeft er drie productieve testdagen opzitten. Vindt ook Alex Albon: “De wagen voelde goed aan. Het is belangrijk dat we het seizoen zo starten, want dat geeft ons vertrouwen.

Alfa Romeo: Voor Alfa Romeo zijn de testen niet verlopen zoals gehoopt. Toch ziet debutant Zhou Guanyu het positief in. “Ik ben blij met mijn eerste dagen in de F1. Dat het niet altijd even goed liep is niet zo erg want het zijn maar testen. Ons gevoel zegt dat we op de goede weg zijn en het belangrijkste is dat we kunnen werken naar Bahrein.

Haas: Teambaas Guenther Steiner vertelt: “Ondanks alle problemen zijn de tests goed gegaan. Als je weet dat we eigenlijk maar één echte dag hebben getest hebben we veel geleerd. Ik denk dat we sprongen hebben gemaakt vergeleken met vorig seizoen, dus nu kijken we vooral naar Bahrein en hopelijk verloop alles daar volgens schema.”

You may also like
#autosportleeft
F1 2022: de aanloop naar Bahrein– Het team Aston Martin
In een notendop: F1, Acura en Jeddah
F1 2022: nieuwe kalender met 23 races
error: Alert: Content is protected !!