Home > Rally > BRC > BRC 2022: de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 aangepast

BRC 2022: de kalender van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 aangepast

(Persbericht)

Na het schitterende nieuws dat ons land opnieuw een manche van het FIA World Rally Championship mag verwelkomen van 19 tot 21 augustus met de Ardeca Ypres Rally, ligt de kalender voor het Belgisch rallykampioenschap 2022 definitief vast. Om alle Belgische deelnemers aan het Kroon-Oil BRC de kans te geven in Ieper aan de start te komen, zal er een nevenwedstrijd worden georganiseerd.

Na de verschuiving van de Ardeca Ypres Rally naar het weekend van 19 tot 21 augustus, staat vast dat de zomerpauze in het Belgisch rallykampioenschap wat vervroegd zal worden. Na de Sezoensrally op 14 mei hebben de deelnemers immers drie maanden om hun grote afspraak met de wereldtop in Ieper voor te bereiden. In tegenstelling tot vorig jaar, wordt er eind augustus geen andere wedstrijd gepland door Club Superstage. 

De organisator van de Ardeca Ypres Rally zal er dit jaar wel voor zorgen dat alle klassen die in het Kroon-Oil BRC actief zijn, ook kunnen rijden in Ieper. Voor de “nationale” categorieën (denk aan de wagens in NCM, maar ook  de wagens die in de 2WD Trophy rijde) zal er een nevenwedstrijd worden georganiseerd. De nevenwedstrijd is er enkel voor wagens die niet terecht kunnen in de FIA WRC-manche. Er is dus geen keuzemogelijkheid.

Voor het Historic Belgian Rally Championship zal, net zoals vorig jaar, een afzonderlijke wedstrijd worden georganiseerd. De Ypres Historic Rally wordt dit jaar voor de eerste keer verreden samen met de Ypres Historic Regularity, in het weekend van 26-27 november. 

Ondertussen bereiden de teams zich voor op de start van het seizoen in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, volgende zaterdag 26 februari, in de Rally van Haspengouw. 

You may also like
WRC Portugal: de rol van de Pirelli-banden
BRC Rally van Wallonië: een weekend vol strijd
BRC TAC rally: Verschueren verdubbelt voorsprong in lus twee
BRC – TAC Rally: de 2WD Trophy leeft ook in Tielt
error: Alert: Content is protected !!