Home > Industrie > Lexus: meest betrouwbare automerk volgens Test-Aankoop

Lexus: meest betrouwbare automerk volgens Test-Aankoop

Test-Aankoop heeft de resultaten bekendgemaakt van zijn jaarlijkse enquête over de betrouwbaarheid van automerken die in Europa actief zijn. Meer dan 60.000 eigenaars werden bevraagd over hun ervaringen. En wat blijkt? Lexus staat voor de derde keer op één bij het klassement van Test-Aankoop.

(persbericht)

Ook in 2018 en 2020 voerde Lexus de rangschikking aan en stond Toyota op een zeer verdienstelijke derde plaats, waarmee beide merken de voortreffelijke betrouwbaarheid van hun wagens opnieuw onderstrepen. Toyota scoorde in de huidige bevraging 95%. De belangrijkste conclusie van de onderzoekers is dat Aziatische auto’s over het algemeen goed scoren. Helemaal bovenaan de rangschikking prijkt Lexus, dat sinds jaar en dag geroemd wordt voor zijn uitmuntende betrouwbaarheid en superieure kwaliteit. Het geheim van deze betrouwbaarheid ligt in de toewijding en kennis van de speciaal opgeleide vakmensen, ‘takumi’ genaamd, die de kwaliteit van de Lexus-auto’s naar een hoger niveau tillen bij de productie ervan.

error: Alert: Content is protected !!