Home > Circuit > In een notendop: F2 – F3 – F4 met Prema en Red Bull

In een notendop: F2 – F3 – F4 met Prema en Red Bull

  • PREMA – Vandaag maakte het Italiaanse Prema zijn speerpunten bekend voor de eenzitter campagnes van 2022. Het Prema Racing/Powerteam is actief in zowat alle geledingen van de eenzittercompetitie en ze zijn een grootmacht om rekening mee te houden. Zo wordt in de FIA Formule 3 de Amerikaan Jak Crawford naar voren geschoven terwijl de regerende F3 kampioen, de Noor Dennis Hauger, doorgaat naar de FIA Formule 2. Het team wordt er trouwens aangevuld met de Indiër Jehan Daruvala.
  • Red Bull – Die maakten dan weer de samenstelling bekend van zijn Junior Team waarin we Prema ploeggenoten Jehan Daruvala en Dennis Hauger terugvinden. Ze rijden samen met Liam Lawson (Carlin) en Jüri Vips (Hitech) op het hoogste niveau (F2). Zij worden vergezeld van de Japanner Ayumu Iwasa. De Amerikaan Jak Crawford blijft onder Red Bull vlag in de Formule 3, net als de Brit Jonny Edgar en Arthur Leclerc. Zij krijgen het gezelschap van nieuwkomers Oliver Bearman en de jonge Franse belofte Isack Hadjar (Hitech). In de Franse F4 krijgen nog een aantal rijders, die buiten het Junior Team vallen, nog wel de Red Bull sponsoring mee: de Japanner Yuto Nomura, zijn landgenoot Souto Arao en de jonge Zweed Arvid Lindblad, amper 14! Noel Leon, tenslotte, zal in de Formula Regional (FRECA) rijden in Red Bull kleuren.

foto:©premaracing/media

error: Alert: Content is protected !!