Home > #Hoofdnieuws > Dakar 2022: vierde eindzege voor Al-Attiyah, tweede voor Toyota

Dakar 2022: vierde eindzege voor Al-Attiyah, tweede voor Toyota

De Dakar 2022 was al over nog voor de rally goed en wel was begonnen, met een machtsgreep in de eerste echte rit van Nasser Al-Attiyah. De Qatarees behield vervolgens die leidersplaats en niemand slaagde er eigenlijk nog in om hem te bedreigen. De Toyota-rijder wint zo zijn vierde Dakar en komt op gelijke hoogte van de Fin Ari Vatanen. Voor Toyota is het de tweede zege na 2019. 

Foto: © ASO/DPPI/Gooden

Deze Dakar was jammer genoeg niet echt beklijvend, met een oppermachtige Al-Attiyah en een concurrentie die fouten maakte of gewoonweg niet het niveau van het Belgische Overdrive en Toyota haalde. Het resultaat was een voorspelbare wedstrijd, waarin de voormalige Olympische medaillewinnaar zijn eerste plek vrij makkelijk in handen hield en de kruimels aan de achtervolgers liet. Voor Al-Attiyah is het de vierde zege en enkel Stéphane Peterhansel doet nog beter, weliswaar met maar liefst acht overwinningen. Het podium in deze Dakar wordt vervolledigd door Sébastien Loeb, met als corijder onze landgenoot Fabian Lurquin, (BRX) en Yazeed Al Rajhi (Toyota). De laatste dagzege was voor Toyota-rijder Henk Lategan.  

De Brit Sam Sunderland won voor de tweede maal op twee wielen en bezorgt zijn werkgever GasGas de eerste Dakar-zege ooit. 

error: Alert: Content is protected !!