Home > #Hoofdnieuws > Belgische ERA-eenzitters delen meetings met FIA ETCR en komen naar Zolder

Belgische ERA-eenzitters delen meetings met FIA ETCR en komen naar Zolder

Het ERA Championship, een kampioenschap met elektrische eenzitters zal dit seizoen samen met het WK FIA ETCR te zien zijn of het WK voor elektrische toerwagens. De organisatie achter het ERA-kampioenschap, de Driving Force, is Belgisch, met onder meer Dieter Vanswijgenhoven en Rudi Penders aan de knoppen.

Een veld van tien jonge rijders zal tijdens de tien wedstrijden in vijf meetings met identieke Mitsu-Bachi F110e eenzitters racen. De Mitsu-Bachi bestaat uit een ERA sub-chassis, ontworpen en gemaakt in België, gekoppeld aan het Japanse Dome F110 chassis en uitgerust met een 24kWh batterij.

De elektrische ERA-aandrijflijn heeft een piekvermogen van 130 kW (175 pk), wat topsnelheden van ongeveer 210 km/u mogelijk maakt en dat voor de 680 kg wegende eenzitter (inclusief bestuurder), terwijl de prestatiemodi aanpasbaar zullen zijn met een druk op de knop.

Voor elk evenement zijn vrije trainingen, twee kwalificatiesessies en twee races gepland. Hoogtepunten van elke race worden uitgezonden op Eurosport-kanalen op de dinsdag na elk evenement in meer dan 70 landen in Europa en de regio Azië-Stille Oceaan. 

ERA-kampioenschap voorlopige kalender 2022:

Ronde 1: Stratencircuit van Beyoglu – Istanbul, Turkije, 20-22 mei

Ronde 2: Hungaroring, Hongarije, 10-12 juni

Ronde 3: Circuito del Jarama, Spanje, 17-19 juni

Ronde 4: Circuit Zolder, België, 8-10 juli*

Ronde 5: Autodromo Vallelunga, Italië, 22-24 juli*

Meer info? https://www.erachampionship.com

error: Alert: Content is protected !!