Home > Rallycross > WRX: Kristoffersson op zoek naar een vijfde titel

WRX: Kristoffersson op zoek naar een vijfde titel

De Zweed Johan Kristoffersson maakte vandaag bekend opnieuw deel te nemen aan het FIA Wereldkampioenschap rallycross dat dit jaar voorbehouden is voor elektrische wagens.

In 2021 veroverde Kristoffersson eind november op de Nürburgring in Duitsland op de valreep zijn vierde titel en daarmee ging zijn naam in de geschiedenisboeken als de laatste rijder die de wereldtitel behaalde in de hoogste klasse van rallycross waarbij met brandstofmotoren werd gereden.

Johan Kristoffersson is er nu op gebrand opnieuw geschiedenis te schrijven door de eerste wereldkampioen te zijn in het elektrische tijdperk van rallycross. Het voorbije jaar reed de viervoudig wereldkampioen met een Audi S1 voor het team van EKS, waar hij onze landgenoot Enzo Ide als teamgenoot aan zijn zijde had.

Dit jaar keert hij terug naar Kristoffersson Motorsport, het team dat wordt geleid door vader Tommy Kristoffersson. Het team zal drie wagens (Volkswagen) inzetten. De andere twee rijders worden later bekendgemaakt. Welk model van Volkswagen er zal worden ingezet is ook nog niet bekend. De naam van het team wordt Volkswagen Dealerteam BAUHAUS.

error: Alert: Content is protected !!