Home > Uncategorized > TCR: naar hybride technologie in 2023

TCR: naar hybride technologie in 2023

De WSC Group, promotor van TCR, heeft de ambitie om op korte termijn de TCR-wagens met een Mild Hybrid-kit uit te rusten. Het concept houdt een plug-in kit in en die kit zal door de verschillende fabrikanten worden verdeeld om in de eigen modellen te worden ingebouwd. Het is de bedoeling om het systeem betaalbaar te houden. Het Mild Hybrid-systeem zal een extra vermogen leveren aan de thermische motor van 20 à 30 KW door energie terug te winnen tijdens de rem- en vertragingsfasen. Het doel is om vanaf 2023 klaar te zijn en HTCR te beginnen. Eind januari zal een reeks ontwikkelingstests worden afgerond en als daaruit blijkt dat het systeem naar verwachting presteert en betrouwbaar is, kan het mogelijk nog dit jaar worden getest in één geselecteerde TCR-serie. (Foto: © David Noels)

error: Alert: Content is protected !!