Home > Circuit > In een notendop: FDA – F2 – F4

In een notendop: FDA – F2 – F4

  • FDA – Nieuw-Zeelander Marcus Armstrong hoort niet meer bij de Ferrari Driver Academy (FDA). Dat lijkt een beslissing ingegeven door de eerder bleke resultaten van de 21-jarige in de afgelopen seizoenen in de Formule 2, waar er blijkbaar toch wat meer verwacht werd van hem. In een communiqué maakte Ferrari de namen bekend van de rijders (uit diverse categorieën) die in 2022 zullen optreden voor de FDA. Met goed nieuws voor de Belgen want Maya Weug hoort opnieuw tot de selectie. Naast onze landgenote zien we er ook F3 rijder Arthur Leclerc, F4 kampioen Oliver Bearman, Dino Beganovic (Formule Regional), James Wharton en Rafael Camara uit de Italiaanse F4 en Laura Camps Torras (de nieuwe winnares van Girls on Track). Haas F1 titularis Mick Schumacher en Ferrari testrijder Robert Schwartzman brengen het totaal van de FDA op negen rijders.

  • F4 – R-Ace GP zal niet langer deelnemen aan het Duitse F4 kampioenschap maar zich concentreren op de Italiaanse F4. Het Duitse ADAC F4 had de afelopen jaren te lijden onder de covid maatregelen en zag zijn aantal deelnemers teruglopen.
  • FIA F2 – In de Formule 2 zien we ondertussen de komst van de Turk Cem Bolukbasi. Die tekende bij het Tsjechishe Charouz nadat hij in december eerst testte met Van Amersfoort. De 24-jarige Turk reed in 2021 in de Spaanse Euroformula Open en maakte in 2019 zijn debuut in de autosport nadat hij eerst een succesvolle “virtuele” racer was. Nadat hij het computerscherm wisselde voor het echte circuit reed hij achtereenvolgens Formula Renault Eurocup, GT4 European Series, ELMS en F3 Asia.
  • F2 (bis) – Nog in de Formule 2 tekende Calan Williams voor het Italiaanse Trident. Bij MP Motorsport (Felipe Drugovich – Clement Novalak), Virtuosi (Jack Doohan – Marino Sato), Trident (Calan Williams), ART (Theo Pourchaire), Charouz (Cem Bolukbasi), Carlin (Logan Sargeant), DAMS (Roy Nissany) en Campos (Ralph Boschung) kennen we al een bezetting of is er al een tipje van de sluier opgelicht. Bij Prema, Hitech en Van Amersfoort is er nog volop plaats.
error: Alert: Content is protected !!