Home > #Hoofdnieuws > GT World: WRT met Valentino Rossi

GT World: WRT met Valentino Rossi

Team WRT is verheugd aan te kondigen dat Valentino Rossi de line-up van de rijders zal vervoegen in de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS voor het seizoen 2022.

(foto’s: ©wrt-racing/mm media)

Rossi is negenvoudig wereldkampioen MotoGP en een van ‘s werelds sporticonen. De 42-jarige Italiaan begint zijn professionele carrière op vier wielen bij een Belgisch team: WRT, het regerende kampioenenteam in de GT World (algemeen, Endurance en Sprint). Valentino Rossi zal deelnemen aan zowel de Endurance- als de Sprint Cup, waarbij zijn Audi R8 LMS zijn iconische nummer 46 zal krijgen. Hij zal in beide series worden gekoppeld aan Audi Sport rijders die later nog zullen worden bevestigd. De aankondiging volgt op de test die werden gereden door Valentino Rossi met Team WRT op Valencia afgelopen december.

Valentino Rossi: “Ik ben verheugd om deel te mogen uitmaken van Team WRT voor een volledige Fanatec GTWCE powered by AWS-programma. Iedereen weet dat ik altijd een grote fan van autoracen ben geweest en dat Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest om te gaan racen op vier wielen van zodra mijn MotoGP-carrière dat zou toelaten. Nu mijn moto-carriére is beëindigd ben ik volledig beschikbaar om me te wijden aan een raceprogramma op hoog niveau en met de juiste professionele aanpak. Team WRT past perfect bij die zoektocht en ik kijk ernaar uit om dit nieuwe avontuur in de GTWCE met hen te beginnen.

Audi Sport customer racing
error: Alert: Content is protected !!