Home > #Hoofdnieuws > Daytona 24: 5-sterren startveld voor 60ste editie

Daytona 24: 5-sterren startveld voor 60ste editie

De deelnemerslijst van de 60ste editie van de 24 uur van Daytona telt 61 wagens en naast de kwantiteit, is de kwaliteit zeker op de afspraak. 26 prototypes en 35 GT3’s nemen op 29 januari de start met onder hen dus zoals geweten ook vijf landgenoten.

Het meest opvallende gegeven is zonder meer het instant succes van de nieuwe categorie GTD Pro, met dertien wagens van maar liefst acht verschillende merken. GTD Pro, dat betekent toprijders van (semi)-officiële teams en dus strijd van meter één tot de finish. Onder hen vinden we Laurens Vanthoor (KCMG Porsche), Alessio Picariello (WeatherTech Racing Porsche) en Maxime Martin (Heart of Racing Aston). Verder zien we onder meer Corvette, Risi Ferrari, BMW Team RLL of TR3 Racing Lamborghini.

Vooraan gaat de strijd tussen zeven DPi-prototypes, de laatste maal uiteraard dat we deze wagens in Daytona zien, alvorens de LMDh het roer in 2023 overnemen. Onder de rijders ex-F1-rijders, Le Mans-winnaars en wereldkampioenen uit FIA WEC en WTCC, naast de Amerikaanse sterren.

Verder zien we tien LMP2’s, waaronder Racing Team Nederland en G-Drive Racing, maar ook negen LMP3’s met uiteraard Mühlner Motorsport en Ugo De Wilde en 22 GT3’s in de klasse GTD, met één landgenoot, meervoudig kampioen Jan Heylen (Porsche).

error: Alert: Content is protected !!