Home > Industrie > Schaalmodellen: 33.333,33 euro gedoneerd aan Duitse overstromingsslachtoffers

Schaalmodellen: 33.333,33 euro gedoneerd aan Duitse overstromingsslachtoffers

Het is een geweldig verhaal over solidariteit tussen mensen. Herinnert u zich dat in juli jongstleden, niet alleen ons land door rampzalige overstromingen werd getroffen, maar dat ook in Duitsland en meer bepaald in de streek rond de Nürburgring de inwoners het slachtoffer werden van verschrikkelijke overstromingen.

Twee weken later nam het Schnabl-team deel aan de 24 uur van Spa met een Porsche 911 GT3 R in een speciale beschildering, als eerbetoon aan de slachtoffers van de overstromingen. Op de zijkant van de auto van Dennis Olsen, Frederic Makowiecki en Michael Christensen stonden de boodschappen ‘In Gedenken an die Opfer der Flutkatastrophe’ en ‘Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de watersnoodramp’ en die bleven in de Ardennen niet onopgemerkt. Temeer daar deze Porsche #3 oorspronkelijk in Spa zou worden ingezet door het Frikadelli-team, dat zwaar werd getroffen door de overstromingen. Op sportief vlak werd het Duitse team niet beloond voor zijn inspanningen, want de auto moest halverwege de race opgeven.

Het Schnabl-team sloeg vervolgens de handen in elkaar met CK Modelcars, een grote Duitse distributeur en importeur van modelauto’s, om in samenwerking met Minichamps een speciaal 1:43-model te produceren. In amper tien dagen werden meer dan 1.300 modellen verkocht. In december stuurde CK Models deze modellen naar zo’n 70 landen. Een paar dozijn vonden ook hun weg naar ons land.

In totaal heeft deze actie 33.333,33 euro opgebracht, een bedrag dat aan de slachtoffers van de overstroming zal worden geschonken.

Dit prachtig gemaakte Minichamps-model is te vinden bij Francorchamps Miniatures. Voor meer informatie, en om een bestelling te plaatsen, klikt u op deze link:

https://francorchamps-miniatures.be/fr/24h-de-spa/2555-143-porsche-2021-24h-spa-911-991-2-gt3r-team-schnabl-3-dolsen-fmakowiecki-mchristensen.html

error: Alert: Content is protected !!