Home > #Hoofdnieuws > Formula E: Maserati vervoegt WK in 2023

Formula E: Maserati vervoegt WK in 2023

Het Italiaanse merk Maserati, onderdeel van de Stellantis-groep, zal vanaf 2023 aan het ABB FIA Formula E World Championship deelnemen. In 2023 maakt de nieuwe Gen 3-wagen zijn intrede en Maserati ziet de FE als perfect platform om moderne technologie, prestaties en het sportieve imago van het merk te combineren. Maserati was in de jaren ’50 van de vorige eeuw overigens één van de topmerken in de F1.

Maserati debuteert vanaf seizoen 9 op de grid met de nieuwe Gen3, de snelste, lichtste en krachtigste Formule E-racewagen ooit. De Gen3 wordt ook ‘s werelds meest efficiënte racewagen met een reeks innovaties op het gebied van design, productie en technologie.

Sinds de oprichting hebben de spectaculaire races van de Formule E in de straten van ‘s werelds meest iconische steden, waaronder New York, Monaco, Berlijn, Mexico-Stad, Londen en Rome bijgedragen aan de doorontwikkeling van elektrische auto’s op het gebied van efficiency, bereik en aandrijflijnen.

Davide Grasso, CEO van Maserati: “We zijn erg trots om weer een hoofdrol te gaan spelen in de racewereld. We worden gedreven door passie en innovatie. We kijken terug op een rijke geschiedenis en we zijn klaar voor de toekomst. Op het gebied van prestaties, luxe en innovatie wordt Folgore onweerstaanbaar en het is de puurste uitdrukking van Maserati. Deelnemen aan het FIA Formula E World Championship stelt ons in staat om onze klanten te ontmoeten in de centra van de wereldsteden, terwijl we de Drietand klaarstomen voor de toekomst.”

Jean-Marc Finot, Senior VP, STELLANTIS Motorsport: “Het is een groot genoegen voor STELLANTIS Motorsport om een rol te spelen bij de terugkeer van Maserati in de racerij. Maserati Formula E is voor ons een technologisch laboratorium om de ontwikkeling van zeer efficiënte elektrische aandrijflijnen en intelligente software voor onze straatauto’s te versnellen. De Formule E is hiervoor het perfecte kampioenschap en we zijn erg trots dat we het eerste Italiaanse merk zijn dat meedoet.”

error: Alert: Content is protected !!