Home > #Hoofdnieuws > DTM 2022: opnieuw met René Rast

DTM 2022: opnieuw met René Rast

Mister DTM gaat weer DTM rijden… zo kan je de comeback van René Rast voor het seizoen 2022 in één lijn samenvatten. De 35-jarige Duitser zal dat doen met ABT Sportsline en Audi en met slechts één ambitie: een nieuwe titel.

Foto: © DTM/ABT

René Rast is de meest succesvolle Audi DTM-rijder aller tijden. Zijn palmares: drie kampioenstitels, 24 racezeges, twintig poleposities en veertien snelste raceronden. “We zijn René al in een vroeg stadium gaan benaderen. We kennen zijn sterke punten als rijder in de DTM. In de Formule E hebben we hem het afgelopen seizoen nog beter leren kennen en waarderen. We zijn zijn management onder leiding van Dennis Rostek en Audi Sport enorm dankbaar dat het gelukt is en dat we met een echt dreamteam de strijd om de titel in 2022 aan kunnen gaan“, aldus Thomas Biermaier, teammanager van ABT.

Kelvin van der Linde is de teamgenoot van Rast en hiermee maakt Audi, na de verloren finale van vorig seizoen, zijn ambities duidelijk. De DTM gaat van start met officiële testdagen op Hockenheim op 5 en 6 april 2022. Verdere testdagen zijn gepland in Portimão in Portugal op 26 en 27 april, waar direct daarna (30 april-1 mei) de eerste twee races van het in totaal 16 tellende DTM-seizoen 2022 zullen worden verreden. In september komt de DTM naar Spa-Francorchamps.

error: Alert: Content is protected !!