Home > #Hoofdnieuws > BRC 2022: Grégoire Munster wil de titel, mogelijk ook programma in WRC2

BRC 2022: Grégoire Munster wil de titel, mogelijk ook programma in WRC2

Grégoire Munster, vicekampioen van België 2021 op zijn 22ste, doet dit jaar opnieuw een gooi naar de Belgische titel. Samen met zijn corijder Louis Louka zal de student communicatie minimaal zeven manches van het Belgian Rally Championship afwerken, te beginnen met de Rally van Haspengouw op 26 februari. 

Foto: © Hyundai Belgium

Onze aanpak zal iets verschillen van vorig seizoen“, opent Grégoire Munster. “Vorig jaar had ik voor Ieper nog geen enkele snelste tijd op de tabellen gezet. Onze eerste doelstelling was dan ook een paar snelste tijden te rijden. Pas na onze eerste overwinning kwam de titel in zicht. Dit jaar zal ik vanaf het begin van het seizoen mikken op de titel. Dat betekent dat we niet alleen snel moeten zijn, maar ook de punten moeten pakken op het einde van de wedstrijd.”

De wagen zal de nieuwe Hyundai i20 N Rally2 zijn, die hij voor de eerste keer bestuurde in de Spa Rally. “We hadden nog niet veel kunnen testen op Belgische wegen voor Spa, maar ik merkte wel dat het makkelijker was om met de nieuwe versie van de Hyundai snelste tijden te rijden dan met de vorige versie. Dat belooft voor dit seizoen. Welke wedstrijden we zullen rijden, dat hangt af van het internationaal programma dat we zullen rijden. Ik hoop in WRC2 Junior de kleuren van Hyundai te kunnen verdedigen. Daarom is een goed resultaat in de Rally van Monte-Carlo heel belangrijk om onze kandidatuur kracht bij te zetten. Wanneer ons internationaal programma gekend is, kunnen we ook definitief een keuze maken van de wedstrijden in het BRC. We zullen in elk geval in het begin van het seizoen al zoveel mogelijk wedstrijden in eigen land afwerken“, besluit Grégoire Munster, die eind januari zijn studies Communicatie in Mechelen zal afronden, maar mogelijk zijn studies wel verderzet.

error: Alert: Content is protected !!