Home > Electric > Divers > E-Trophée Andros: Aurélien Panis alleen leider na Isola 2000

E-Trophée Andros: Aurélien Panis alleen leider na Isola 2000

De e-Trophée Andros 2021-2022 hernam dit weekend na een korte winterpauze. De Fransman Aurélien Panis is alleen leider met zijn Audi A1 van team SaintéLoc Racing na de doortocht in Isola 2000.

Foto copyright Bruno Bade

Er werden drie wedstrijden afgewerkt in Isola 2000 en daarmee waren er dus heel wat te winnen … of te verliezen.

Dat ondervond vooral Jean-Baptiste Dubourg in Elite Pro met zijn Renault Zoé van Da Racing. Dubourg deelde voor aanvang van het weekend de leidersplaats met Aurélien Panis. Maar de Renault-rijder eindigde in de eerste wedstrijd slechts negende terwijl zijn titelconcurrent Panis tweede werd na Nathanaël Berthon (Peugeot e208). In de overige twee wedstrijden eindigde Dubourg respectievelijk vijfde en vierde. Aurélien Panis werd dan weer derde en tweede en is dankzij die regelmaat nu alleen leider. De winst in de tweede wedstrijd van Elite Pro was voor Olivier Pernaut, de derde wedstrijd was Yann Ehrlacher de winnaar. Aurélien Panis leidt nu met 414 punten, dat zijn er zeven meer dan Ehrlacher en dertig meer dan Dubourg.
Onze landgenoot Nicolas Baert, teamgenoot van Aurélien Panis, verbeterde gedurende het weekend en werd negende in de slotwedstrijd van het weekend. Daarbij eindigde hij overigens tweede in de kleine finale van Elite Pro. In de Tropée Andros wordt immers telkens gesproken van een Superfinale (voor de best gekwalificeerden) en een finale.

De wedstrijden in de klasse Elite werden gewonnen door Clémentine Lhoste (Peugeot e208), Jimmy Clairet (Peugeot e208) en Edgar Maloigne (Audi A1). Het is Jimmy Clairet die in deze klasse leidt.

Het laatste weekend waar punten kunnen worden behaald is voorzien voor het weekend van 21 en 22 januari, dan gaat het naar Lans en Vercors.

error: Alert: Content is protected !!