Home > Circuit > In een notendop: F1 – F2 – F3 Asia

In een notendop: F1 – F2 – F3 Asia

  • F1 – Otmar Szafnauer verlaat na twaalf jaren dienst Aston Martin. Szafnauer is van Roemeense afkomst maar kwam als kind naar de Verenigde Staten waardoor hij ook de Amerikaanse nationaliteit verwierf. Na een loopbaan bij Ford kwam hij via de Jim Russel Racing school terecht bij British American Racing, dat dan later Jaguar werd. Daarna ging hij naar Honda, waar hij bleef tot 2008. In 2009 vervoegde hij F1 Force India, later dus Racing Point en uiteindelijk Aston Martin. Wat de volgende stap is voor Otmar Szafnauer is nog onduidelijk. Volgens Aston Martin zal zijn vertrek geen invloed hebben op de voorbereidingen van het seizoen 2022 en de bouw van de nieuwe wagen.
  • F3 Asia – De Spanjaard Lorenzo Fluxa bracht het aantal inschrijvingen voor de komende campagne van de Formula Regional Asia op twaalf. De 17-jarige uit Mallorca tekende bij 3Y R-Ace GP en komt uit een puntenloos seizoen in de Formula Regional by Alpine. Hij werd de vorige winter de vicekampioen in de F4 VAE.

  • F2 – Fransman Théo Pourchaire zal een tweede seizoen betwisten in de Formule 2. Hij tekende bij ART Grand Prix, het team waar hij al vorig seizoen mee aan de slag was. Voor Pourchaire is niets minder dan de titel in de FIA F2 nu de ambitie.

foto: ©William Ponissi onder CC BY-SA 4.0
op https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=97461470

error: Alert: Content is protected !!