Home > Rallycross > BK > BK Rallycross 2022: de terugkeer van Glosso

BK Rallycross 2022: de terugkeer van Glosso

BORA (Belgian Off Road Association) publiceerde op de laatste dag van 2021 de kalender voor het Belgische kampioenschap rallycross 2022, weliswaar met de melding dat het nog om een kalender onder voorbehoud gaat.

Het kampioenschap zou beginnen tijdens het weekend van 9 en 10 april, en dat op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard, nabij Eindhoven. Vervolgens gaat het begin mei naar het Duitse Buxtehude, voor de tweede meeting op de Estering.

Het derde, vierde en vijfde weekend is er de lang verwachte terugkeer naar het Glosso-circuit te Arendonk ((22 mei, 9 en 10 juli en 7 augustus). Daar mag, na jarenlang getouwtrek, eindelijk opnieuw het volledige circuit worden gebruikt.

De zesde manche wordt verdeeld over twee weekends. Op 11 september trekken de Cross Cars en buggy’s naar Valkenswaard, waarna op 2 oktober de overige klassen (RX3, Supernationals, …) hetzelfde doen.

Het weekend van 19 en 20 november wordt een afsluitende double-header op het Circuit Jules Tacheny te Mettet.

Opvallende afwezige is dus het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen waar sinds begin maart 2020 geen wedstrijd meer werd gereden. Voorlopig blijft het daar ook erg stil, waar we dan mogen hopen dat geen nieuws uiteindelijk goed nieuws betekent wat de toekomst betreft.

You may also like
BK RX: vierde wedstrijd in Valkenswaard
BK RX: de winnaars in Buxtehude
BK RX: Opener in Valkenswaard
BK RX: X Cross Car in Mettet
error: Alert: Content is protected !!