Home > F1 > In een notendop: Formule 1

In een notendop: Formule 1

  • Verplichte vaccinatie? – F1 CEO Stefano Domenicali komt met het voorstel om alle F1 personeel verplicht te laten inenten voor het seizoen 2022. Dat idee lanceerde hij tijdens de afgelopen FIA wereldraad. Domenicali opperde dat de verplichte vaccinatie in verscheidene landen in een opmars zit. Door de omicron variant staan er voor het derde jaar op rij vraagtekens bij de start van het F1 seizoen. Vooral verplaatsingen als de Japanse of Australische wedstrijden zijn een logistieke nachtmerrie en een verplichte vaccinatie zou hier een deel van de oplossing kunnen zijn. In beraad.
  • Jean Alesi opgepakt – Het lijkt wel de scene uit een slechte film, maar voormalig F1 rijder Jean Alesi werd door de Franse politie opgepakt voor het beschadigen van eigendommen. Jean Alesi, samen met zijn zoon Giuliano (tegenwoordig een ster in de Japanse Superformula) en andere vriend van hen, staken een voetzoeker af tegen het raam van een architectenbureau in de buurt van Avignon. Dat was eigendom van Alesi’s schoonbroer, die in en echtscheiding zit met de zus van Alesi. Vorige maandag werd Jean Alesi opgepakt omdat de ontploffing van het tuig, het raam deed barsten. Jean Alesi verklaarde dat het “een verkeerd gelopen grap” was en dat hij niet wist dat het in Italië gekochte vuurwerk schade had kunnen aanbrengen. Het is natuurlijk zo dat Alesi van Siciliaanse afkomst is, een eiland waar familiewaarden en bloedwraak belangrijk zijn. Mogen we spreken van enig stereotypering?

foto: ©Matti Blume, onder CC BY-SA 4.0 op Wikipedia

error: Alert: Content is protected !!