Home > Electric > Divers > Peugeot: e-EXPERT Hydrogen vormt mijlpaal

Peugeot: e-EXPERT Hydrogen vormt mijlpaal

Peugeot schreef vorige week geschiedenis want hun allereerste “waterstof-auto” verliet op 13 december 2021 de productielijn. Daarmee is Peugeot een van de allereerste fabrikanten die naast modellen met verbrandingsmotor en batterij-elektrische versies ook voertuigen met waterstofbrandstofcel aanbiedt in het bedrijfswagensegment.

(persbericht)

De nieuwe Peugeot e-EXPERT Hydrogen innoveert door zijn elektrisch systeem met een mid-power plug-in waterstof brandstofcel, specifiek ontwikkeld voor Stellantis. Het bestaat uit een brandstofcel die werkt op de waterstof die in de tank aanwezig is en die zo de elektriciteit produceert die nodig is om de elektromotor te voeden die het voertuig aandrijft. Er is ook een oplaadbare hoogspannings-lithium-ionbatterij met een capaciteit van 10,5 kWh, die ook kan worden opgeladen via het elektriciteitsnet en die in bepaalde rijfasen ook de elektromotor van stroom voorziet.

De nieuwe Peugeot e-EXPERT Hydrogen onderscheidt zich door van andere elektrisch aangedreven voertuigen door zijn vermogen om alle afstanden af ​​te leggen zonder CO2-uitstoot, het vermogen om in 3 minuten waterstof te tanken voor meer dan 400 km autonomie en zijn aanpassingsvermogen aan alle weg- en snelwegomstandigheden, met een maximumsnelheid van 130 km/u. Beschikbaar zijn een lader voor de hoogspanningsaccu en twee voertuiglengtes (Standaard en Lang) met dezelfde laadvolume-eigenschappen als de diesel en batterij-elektrische versies. Er is tot 6,1 m³ laadvolume, 1000 kg laadvermogen en 1000 kg trekvermogen.

CEO Linda Jackson verklaarde: “Met de e-EXPERT Hydrogen neemt Peugeot het voortouw in een toekomstige emissievrije technologie die met name relevant is voor de markt voor lichte bedrijfsvoertuigen. De waterstof-elektrische technologie maakt intensief dagelijks gebruik mogelijk zonder de noodzaak van opladen, een beslissend voordeel voor professionals die op één dag honderden kilometers op de snelweg moeten afleggen om vervolgens emissie-arme stedelijke gebieden in te rijden. De waterstoftechnologie die door Stellantis is ontwikkeld en in onze Peugeot e-Expert Hydrogen is geïmplementeerd, maakt dergelijke toepassingen mogelijk.

Waterstof wordt groeimarkt

Waterstof wordt nu een belangrijke pijler van de energietransitie met de aankondiging van verschillende internationale projecten. Vooral in Europa groeit het ecosysteem en de European Clean Hydrogen Alliance investeert naar schatting 60 miljard euro om deze oplossing te promoten.Dankzij plannen van verschillende regeringen neemt het aantal waterstofstations in Europa voortdurend toe en werkt het merk Peugeot rechtstreeks samen met energieleveranciers om pakketdeals voor te stellen. Met deze nieuwe e-EXPERT Hydrogen positioneert Peugeot zich als een belangrijke speler in de energie uitdaging.

error: Alert: Content is protected !!